Mahallenin en önemli sorununun imar sorunu olduğunu belirten muhtar adayı Ersin Aktürk, “Bengisi halkıyla hep beraber el ele vererek sorunları çözüme kavuşturacağız ve mahallemizi köy görüntüsünden kurtaracağız. Bunun için ilk işimiz imar sorununu çözüme kavuşturmaktır. Gerek Büyükşehir, gerekse Ortahisar belediyeleri ile iyi ilişkiler kurarak başta imar sorunu olmak üzere tüm sorunları kısa sürede çözüme kavuşturacağız. Dar olan ana ve ara yollarımızı genişleteceğiz. 

Bu çalışmanın ardından da Belediye otobüslerinin mahalle içi yollara, dolmuşlarında merkeze ulaşımını sağlayacağız. Kanalizasyon ağını döşeyerek, halk sağlığını tehdit eden foseptik çukurlardan kurtulacağız. Bu çağda Akçaabat’ın bir mahallesinde ağaç devrilse, bizim köyde elektrik kesiliyor. 

Rüzgarlı ve yağışlı havalarda sık sık kesilen elektrikler için enerji nakil hattını değiştireceğiz. Harabeyi andıran okul binasını restore ettirip sosyal faaliyetler için hizmete sunacağız” Şeklinde konuştu. 

Seçilmesi halinde sosyal ve dayanışmayı ön planda tutacaklarını belirten Aktürk, “Yıllar önce kapanan Kisarnaspor kulübünü de yeniden açıp gençlerimizi spor sahalarına çekeceğiz. Bengisu mahallesinde Trabzonspor taraftarlar gurubu oluşturacağız. Mahallemiz adına sosyal bir site kurup düğün, cenaze, hastalık gibi duyuruları buradan herkese ulaştıracağız. Başta emeklilerimize hizmet vermek amacıyla uygun bir yere bankalara ait ortak bir ATM kurulması için çalışacağız. Kadınlara yönelik biçki- dikiş ve nakış kursları açarak burada üretilen ürünlerin satılıp gelir elde edilmesi için şehir merkezinde satış ofisi kuracağız. Muhtarlıktan alacağım maaşı bir havuzda toplayacağız. 

Bu havuza ayrıca mahallemizde ekonomik durumu iyi olan vatandaşlarımızın da katkısını sağlayarak genişleteceğiz. Burada biriken para ile ihtiyaçlı öğrencilere burs ve ailelere de gıda ve yakacak gibi yardımları düzenli olarak yapacağız” şeklinde konuştu. Mahalleyi ortak akılla yöneteceklerini belirten Aktürk, “Halk meclisi kurarak herkesin yönetime katılımını sağlayacağız. Bütün muhtarlarla, belediye başkanları ve meclis üyeleriyle koordineli ve dayanışma içinde çalışacağız. Birlikten kuvvet doğar sloganıyla sorunların üstesinden gelerek mahallemizin köyden kente geçişini sağlayacağız” dedi.
 
Editör: TE Bilisim