Bu karara tepki gösteren berberler adına konuşma yapan Trabzon Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Hayri Köksal, Kararın Pazar günü tatil olmasını istemeyen on kişiye göre verildiğini 390 üyenin bu kararı istemediğini ve ne gerekirse onu yapacaklarını söyledi. Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Hayri Köksal Erkek Berberlerin Pazar günü tatil edilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Köksal; ne gerekirse onu yapacaklarını belirterek her şeyin değiştiğini ancak 1924 yılında çıkan bu kararın hala değişmediğini ifade etti. 

Hayri Köksal verilen kararla ilgili: “Pazar gününün tatil edilmesiyle ilgili bir arkadaşımız genel kurulda önerge verdi.  Berber arkadaşlar;  Bizde insanız 365 gün dükkânlarda kapalı kalacak durumda değiliz. Karadeniz bölgesinde Rize Giresun, Ordu, Samsun yıllarca tatil yapıyor. Biz niye yapmıyoruz diye yönetime şikâyette bulunuyor. Bu karar tutanaklara geçti bu kararı biz iki yıl uygulamadık turist var, yerlisi var diye. İnsanlar Baskı yapmaya başladı alınan kararlar neden uygulanmıyor diye.  Üye 400 berberimiz var 7 tanesi Pazar günü tatil olmasını istemiyor.  Bunların içinde de üç kişi ısrarla bu işin mücadelesini bırakmayacağız dediler. Bu karar bu sayıya göre verildi. Belediyeyi mahkemeye verdi bir tanesi. Mahkemenin verdiği karara saygımız var verdiği karara uymamazlık gibi bir şey yapamayız.  Mahkeme sonuçlandı diye her şey bitmedi. Belediye bunu temyize gönderdi. Ne gerekiyorsa onu yapacağız. Nöbetleşeme sistemini istedik ama bunun kontrolü takibi çok zor oluyor. Pazar günü tatil yapılması herkesin işine gelir normal olan da o gündür. Bu meselenin çözülecek olduğu tek yer meclistir. Yasalara bir madde eklensin bu iş noktalansın.  Bu karar 1924 yılında çıkmış bir karardır her şey değişti bu karar değişmedi. Bu kararın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin vermesi en doğru karardır” dedi.

Kadın Kuaförler Bahane Ediliyor

Berber Davut Turan ise Pazar gününün tatil olmasını istediklerini, kadın kuaförlerin bahane edildiğini belirtti. Turan şunları kaydetti;  “Pazar günü herkes berberlerin kapanmasından yana. Anket yapıldı herkes kapatılmasını istiyor. Mahkeme kapatılmayacak diye karar verdi ama biz Erdoğdu olarak Pazar günü yine kapatacağız. Kapatmamasını isteyenler kadın kuaförlerini sadece bahane ediyor. Sonuçta berberin müşterisi oraya kaymıyor bunlar neyi tartışıyor. Pazar günü herkes tatil yapıyor eşimiz çocuğumuzla vakit geçirme fırsatımız oluyor. Bu karar daha temize çıkmadan ortalığı karıştırıyorlar. Herkesin işine geliyor o günün tatil edilmesi. 10 kişinin dediğimi olur 390 kişinin dediğimi olur.”

SONAY ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim