Yeni dönem ile alakalı olarak bir açıklama yapan AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle bugün yeni yasama yılının açılışını gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ve Cumhurbaşkanlığı Kararları ile sistemimiz hareket kabiliyeti kazanmış ve milletimize hizmet noktasında adımlar daha seri bir şekilde atılmaya başlanmıştır. İcraatlar hızlı ve etkili bir nitelik kazanmıştır. Diğer taraftan TBMM’nin yasama gücü de artmıştır. Bunu değerlendirip milletimize hizmet için üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmek bizleri buraya gönderen milletimize boynumuzun borcudur. 

Attığımız her adımda milli iradeye hesap vermek mecburiyetinde olduğumuz bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi. Yeni dönemde de milletin beklentilerine cevap vereceklerini vurgulayan Salih Cora, “Herkesin malumu olduğu gibi dünyanın çarpık düzenine itiraz ederek mazlumun sesi, mağdurun umudu olan bir Türkiye’den rahatsızlık duyanlar boş durmamış; alçak planlarını  devreye sokmuşlardır. Önce terör saldırılarıyla bize diz çökertmeye çalıştılar.  

Başarılı olamayacaklarını anlayınca ekonomik operasyonlara son çare olarak sarıldılar. Allah’a hamdolsun teröre vurduğumuz darbe gibi ekonomik saldırıyı da milletçe bertaraf etmeye başladık ve kuru gürültüye pabuç bırakmadık. Dolar kurunun dizginlenmesi, kontrol altına alınması bunun en büyük delilidir. Attığımız her adımda bizleri görevlendiren milli iradeye hesap vermek mecburiyetinde olduğumuz bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.  

Yeni yasama yılının hayırlı olmasını dileyen Salih Cora, “Yeni dönemde ülkemizin istiklalini ve istikbalini dert edinmiş, memleketimizin önünü açacak yasama faaliyetleri yürüten bir muhalefet görmekten büyük bir memnuniyet duyacağız. Birlik ve beraberlik ruhunu tesis ederek ülkemizin büyük hedeflere ulaştığını hep birlikte şahitlik edeceğiz. Demokrasimizi güçlendirmek, ekonomimizi  büyütmek, milletimizi refaha ve huzura kavuşturmak  TBMM çatısı altında sağlanacak birliktelik ile hızlanacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle yeni yasama yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diyerek açıklamasına son verdi.
 

Editör: TE Bilisim