Açıklamada, "Ortahisar, Akçaabat, Araklı, Arsin, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Çaykara, Dernekpazarı, Düzköy, Köprübaşı, Hayrat, Sürmene, Şalpazarı, Tonya, Vakfıkebir ve Yomra ilçelerimizdeki tüm okullarda eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir." denildi.

Trabzon'da etkili olan kar yağışı nedeniyle engelli ve hamile kamu personeline bir gün idari izin verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde olumsuz hava koşullarının etkili olduğu belirtildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engeliler ile hamile personelin bugün idari izinli sayılacağı duyuruldu.

Ordu Ve Giresun'da Eğitime Kar Engeli

Ordu ve Giresun'un bazı ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın eğitime ara verildi.
Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğu belirtildi. Gürgentepe, Ulubey, Korgan, Mesudiye, Perşembe, Kabadüz, Çaybaşı, Kumru ve Gölköy ilçelerinin tamamındaki okullarda eğitime yarın ara verildiği ifade edilen açıklamada, İkizce ile Altınordu ilçelerinde de taşımalı eğitim yapan okulların tatil edildiği kaydedildi.

Açıklamada, Akkuş ilçesinde ise İMKB YBO, Fatih Ortaokulu, Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu ve Akkuş Anadolu İmam Hatip Lisesi hariç tüm okullarda eğitime ara verildiği aktarıldı.
Giresun'da ise il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden alınan bilgiye göre, Doğankent ile Güce ilçesindeki okulların tamamı, Dereli ilçesinde de ilkokul ve ortaokullar tatil edildi.

15 köy kapandı

Gümüşhane’de özellikle Karadeniz sahiline yakın ilçelerde önceki akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışının ardından Kürtün ilçesinde gerçekleşen yoğun kar yağışının ardından okullara bir gün ara verildi.  

Önceki akşam saatlerinde başlayan ve gece etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Kürtün ilçesinde 28 köy yolu ulaşıma kapanırken, Torul ilçesinde de etkili olan yağış nedeniyle yüksek kesimdeki 15 köy yolu ulaşıma kapandı. Yağışın ardından Kürtün ilçesi genelindeki tüm okullar bir günlüğüne tatil edilirken, ilçedeki engelli ve hamile kamu personeli bir gün idari izinli sayıldı.
Editör: TE Bilisim