Üsküdar Belediyesi ile Tarım ve Ormanlığı'nın ana sponsorluğunda Eskala Obasına ve Kadırga'ya binlerce fidan dikilecek. ŞALFED, Dorukkiriş Derneği, Üsküdar Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliği ile 19 Ekim 2019 Cumartesi günü Eskala Obası'nda Fidan Dikme Şenliği gerçekleştirilecek.

Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Yusuf Kandazoğlu'nun temin edeceği fidanlarla Kadırga ve çevresinde isteyen obalara fidan dikimi yapılacağını söyledi.
 
Kadırga Camii Çevresi De Ağaçlandırılacak
 
Kadırga'da daha önce şadırvan ve WC yaptırdıkları caminin etrafını ağaçlandıracaklarını ifade eden Başkan Türkmen, "Bunun için Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut beyle görüştük. Bize destek olacaklar. Eskala Obamıza vatandaşlarımızla birlikte 10 bin fidan dikmeyi hedefliyoruz. İsteyen her obaya istediği kadar fidan verilecek. Kadırga ve çevresindeki tüm obalarımız daha da güzelleşecek." dedi.
 
İstanbul'dan Otobüs Kaldırılacak
 
Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, İstanbul'da olup da Eskala'daki Fidan Dikme Şenliği'ne katılmak isteyenlere memlekete gidiş-gelişlerinde ulaşım konusunda yardımcı olacaklarını ayrıca Eskala'da yemek ikramında da bulunacaklarını ifade ederek, "Tüm vatandaşlarımızı 19 Ekim Cumartesi günü Eskala'ya bekliyorum. Bu organizasyona destek veren başta Yusuf  Kandazoğlu'na ve STK temsilcilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Turgay İKİNCİ
 

Editör: TE Bilisim