Dört kişilik ekipte İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanvekili ve CHP Meclis üyesi Fatih Keleş, Küresel Isınmayla Mücadele Derneği Başkanı Faruk Çebi ve Çevre Mühendisi İsmail Korucu, Orman Yüksek Mühendisi Trabzon ve İstanbul Orman Bölge Başmüdürlüğü yapmış ve halen Küresel Isınma Derneği Trabzon temsilcisi Hasan Suiçmez var. 

Bölgede birçok inceleme ve ziyaretlerde bulunan ekip Taka Gazetesi’ni de ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundular, "Allaha şükür Orman alanında çok fazla bir hasar oluşmamış, muhtemelen bahar sonrası burada bir orman yangınının oldu dahi fark edilmeyebilir. Henüz raporu hazırlamadık ancak, Kasıt olmadığı kesindir. Konuyla ilgili Sürmene Belediye Başkanımız Rami Üstün ile görüştük. KTÜ Orman fakültesi ile görüşmeler yaptık. Orman Muhendisleri Odasıyla görüştük. Trabzon orman Bölge Müdürüyle görüştük. Çamburnu bir daha yanmasın diye neler yapabiliriz onu araştırdık. Bizler Bu şehrin çocuklarıyız. 

Nerede olursak olalım karakterimiz gereği bu şehirle gönül bağımız kesilemez.  Orman yangını bahçe artıkları veya anız da denebilir onların yakılması esnasında çıkan kıvılcımlardan da kaynaklanabilir. Orada piknik yapan duyarsız vatandaşlarımızın dikkatsizliğinden de olabilir. Ama görülen o ki, asla kasıt yoktur. Şunu da belirtebiliriz ki, yanan orman alanları asla başka amaçlar için kullanılamaz. Bu yasa emridir" dediler.
 

Editör: TE Bilisim