İstanbul’dan Trabzon’a kuzeninin düğünü için gelen genç kız, kendinden 27 yaş büyük Muhammet Y. tarafından kaçırıldı. Sürmene semt pazarının kurulduğu alanda 2 Mayıs Salı günü meydana gelen olayda, ailesiyle alışverişe çıkan 20 yaşındaki Ö.K., alışveriş yapmak için bir dükkana giren yakınlarını dışarıda beklemeye başladı. Bu sırada arabasıyla alışveriş yapılan dükkanın önüne gelen Muhammet Y., genç kızı arabasına alarak oradan hızla uzaklaştı. 

İlk İfadesinde ‘Kaçırılmadım’ Dedi

Sürmene’nin Parma Yaylası’na kaçırılan genç kızı bulmak için jandarma ve polis ekipleri arama çalışmaları başlattı. Hakkında kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve zorla alıkoyma iddiasıyla yakalama kararı çıkartılan Muhammet Y., genç kızı da yanına alarak Çaykara İlçe Jandarma Komutanlığı’na gitti. Muhammet Y. tarafından tehdit edildiği iddiasıyla korkan genç kız, Çaykara’da jandarmaya verdiği ifadesinde ‘kaçırılmadım, kendi isteğimle gittim’ dedi. 

Telefondan Gizlice Mesaj Attı

Genç kızı tekrar yayla evine getiren adamı da arama ve yakalama çalışmaları da ifadenin ardından sona erdi. Ancak, olaydan 5 gün sonra genç kızdan düğünü için Sürmene’ye geldiği kuzeninin telefonuna gelen bir mesaj jandarma ekiplerini yeniden harekete geçirdi. Kendisini kaçıran Muhammet Y.’nin telefonunu gizlice alan Ö.K. kuzenine ‘kaçırıldım’ şeklinde mesaj attı. Mesajı alan kuzeni durumu aileye bildirdi. Sürmene Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılan Muhammet Y.’yi bulmak için harekete geçen jandarma ekipleri, Muhammet Y.’nin telefon sinyalinden genç kızın kaçırıldığı yeri tespit etti. Parma Yaylası’nda bulunan eve operasyon yapan jandarma ekipleri, genç kızı kurtarırken, Muhammet Y.’yi de yakaladı. Ö.K. Sürmene’de verdiği ifadesinde zorla kaçırıldığı ifadesini verdi. Genç kızın ifadesinin ardından savcılık Muhammet Y. hakkında gözaltı kararı verdi. 

2 Evlilikten 7 Çocuk

Gözaltına alınan Muhammet Y.’nin daha önce iki kez evlendiği ortaya çıktı. Boşandığı ilk eşinden 3 çocuğu bulunan Muhammet Y.’nin ikinci eşinden ayrı yaşadığı ve 4 çocuğunun olduğu öğrenildi. Gözaltında tutulduktan sonra savcılığa sevk edilen Muhammet Y., Sürmene Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, zorla alıkoyma’ gibi suçlardan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme tarafından tutuklanan Muhammet Y., Bahçecik Cezaevi’ne gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
FATİH YILMAZ
 

Editör: TE Bilisim