Giresun’da 34 yıldır baba mesleği olarak ‘Kestane kebap’ satan Reşat Kara, “Bize babamızdan kalan bir meslek kestane. Bu işi 1984 yılından bu yana Giresun sokaklarında severek yapıyorum. Yaz aylarında ise tezgahı boş bırakmayıp dondurma satarak geçimimi sağlıyorum” dedi.

Kestanenin herkesin tercih ettiği bir lezzet olduğunu belirten Kara, “Kışın bu işi yaparak başkasına muhtaç olmadan kendimizi kendi yağımızda kavurmuş oluyoruz aslında. Yani kestane kavrulurken bizim evimizdeki ocağımız da tütüyor bu sayede paramızı kazanıyoruz çok şükür. Bizim işimiz havaya bağlı hava güzelse ve sokaklar doluysa işimiz güzel oluyor. Herkesin tercih ettiği bir lezzet kestane. Öğrencinin parasının yattığı günler mesela ayın 6’sı ve 9’u bu zamanlarda öğrenciler çok alıyor. Ayın 15’den sonra memurlar çok alır. 100 gramını 5 TL'ten satıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sen beğenirsen herkes beğenir” diyen Kara, “Bence püf noktası kavurduğun kestanenin tadına ilk önce sen bakacaksın eğer senin hoşuna gitmişse o kestane müşterinin de hoşuna gider ama eğer sen beğenmemişsen müşteriye de vermemelisin. İşte bu işin en püf noktası bu” diye konuştu.

En iyi kestanenin nerede yetiştiği hakkında bilgi veren Kara, “Bursa kestanesi güzel bir kestane değil burada müşteriye satamayız ama en iyi kestane derseniz Balıkesir ve Sinop’ ta yetişen kestaneler diyebilirim” ifadesini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim