Bayramlaşmaya TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, MHP İlçe Başkanı Yıldıray Topal, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Salih Birincioğlu, Belediye Meclisi Üyeleri, daire amirleri, okul müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldılar. 

Birlik Beraberlik Vurgusu

Bayramlaşma da açılış konuşmanı yapan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta,  “Yine bir bayramı daha birlik beraberlik içerisinde idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Allah’a hamd olsun bu günleri bizlere yaşattığı için. Bu bayramları huzur içerisinde kutlamamıza vesile olan özellikle güvenlik güçlerimize muvaffakiyetler diliyorum. Görevlerinde başarılar diliyorum. Vatan için canlarını feda eden şehitlerimize Allah’ tan rahmet diliyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Gelecek bayramlarımızı da birlik beraberlik ve huzur içerisinde kutlamamızı Yüce Allah’ tan niyaz ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

İhtiyacımız Var

Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta ise, “Bayramlar birlik ve beraberliğin hat safhaya çıktığı günlerdir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Her zamankinden daha çok bu günlerde birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var.   Allah bu dış güçlere birlik ve beraberliğimizi bozmaları için güç vermesin. Ülke olarak birlik ve beraberliğimiz daim olsun” diye konuştu.



Gece Gündüz Çalışacağız

Daha sonra söz alan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Bugün idrak etmek de olduğumuz Kurban Bayramımız tüm İslam Alemine huzur ve barış getirmesini diliyorum. Bayramlar sevgi ve saygının arttığı, birlik ve beraberlik duygusunun pekiştiği önemli günlerdir. Dargınlıkların unutulduğu milletin bir ve beraber olduğu önemli anlardır. Bugünde burada Vakfıkebir ilçesi olarak bir aradayız. Allah da birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Vakfıkebir ilçemize Muhammet ağabeyimiz, Belediye Başkanımız güzel hizmetler yaptı. Bundan sonra da yapmaya devam edecektir. Vakfıkebir her şeyin en iyisine layıktır. Allah hepimizden razı olsun. Bizlere güç kuvvet verdiniz. İnşallah bizlerde Ankara’ dan buraları unutmadan gece gündüz çalışacağız. Bölgemizin ihtiyacı olan hizmetleri en güzel ve olumlu bir şekilde tamamlayarak bölge halkının hizmetini sunmak için çalışıyoruz. Bu vesile ile hepinizin bayramını kutluyor, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu. 

Asla Siyasi Olarak Düşünmüyoruz

Son olarak söz alan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta,  “Burada özgürce güçlü bir devletin mensupları olarak bayramı ittifak ediyoruz. Allah azap çeken, baskı altında olan ve küresel güçler tarafından kanları emilerek çıkar ve menfaat uğruna yok edilen, bu bayramı da huzurlu şekilde değil, evlatlarını kaybeden, canını veren, eşini, çocuğunu kaybeden namuslarını kaybedenlerin bu bayram kurtuluşlarına vesile olsun. Bizim yaşadığımız özgürlüğü ve huzuru tüm İslam âlemi yaşasın. Türkiye’de 15 Temmuz’da emellerine ve amaçlarına ulaşamayan Türkiye düşmanlarının ülkemizi bölmeye, parçalamaya çalışan, Türkiye’yi yok etmeye çalışan o küresel güçlerin, şuanda üzerimize tekrar ekonomik yönden savaş açtığı bir dönemden geçiyoruz. Allah’a şükürler olsun milli bir duruşumuz var. Bütün siyasi partilerin birlikte milli bir duruş sergilemesini bekliyoruz. Milletimiz gibi milli duruş göstererek bu küresel güce karşı 15 Temmuz’da nasıl cevap vermişsek bundan sonrada öyle cevap vereceğiz. Asla siyasi olarak düşünmüyoruz. Biz birlikte olursak güçlü bir Türkiye oluruz” dedi. 
Tuncay HACIFETTAHOĞLU 
 
Editör: TE Bilisim