Trabzon Gazeteciler cemiyetinde gerçekleştirilen basın açıklamasında seçim süresince ilimizde karşılaşılan sorunlara ilişkin komisyonumuzca hazırlanacak rapor en kısa zamanda tüm siyasi partilere, Trabzon Valiliğine ve İl Seçim Kuruluna ulaştırılacaklarını ifade edildi.

Genelgeye Uyulursa Sorun Olmaz

Komisyon adına açıklama yapan Trabzon baro başkanı Av. Sibel Suiçmez açıklamasında: “ bugün aslında genelgeye uyulduğunda sorun olmayacak ancak genelgeye uyulmaması veya genelgenin yanlış anlaşılması nedeniyle komisyonumuza intikal eden birkaç sorunu kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Genelge hükümlerinin gerek sandık kurulları gerekse vatandaş tarafından yeterince bilinmediği, bu nedenle de sorunların ortaya çıktığı görünmektedir. Halkı bilgilendirmek ve seçim görevlilerini eğitmek hususunda komisyonumuz görev almaya hazırdır” ifadelerini kullandı.

Kadın Milletvekili Sayısı Yeterli Değil 

Suiçmez: “Trabzon Barosu olarak 24 Haziran Seçimlerinde Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı ve seçilen 27. Dönem milletvekillerini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz. Trabzon’dan seçilen tüm milletvekillerimizi kutluyoruz” ifadelerini kullanarak, “Kadın milletvekili sayısını yetersiz bulmakla birlikte, ilimizden bir kadın milletvekili olarak Sayın Bahar Ayvazoğlu’nun seçilmesini önemli buluyoruz. Meslektaşımız Avukat Sayın Salih Cora’nın seçilmesinin de ilimizdeki adalet sorunlarının çözümüne katkı sağlayacağına inanıyoruz. Söz konusu Trabzon olduğunda, sorunların çözümünde Trabzon’dan seçilen AKP, CHP, İYİ PARTİ Milletvekillerinin birlikte hareket edeceğini ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

Başarılar Diledi

Başkan Suiçmez yaptığı açıklamada seçimin hayırlı olmasını dileyerek “Yapılan seçimin ülkemize fayda getirmesini diler, ilimizde seçilen Milletvekillerimizi ilimiz için başarılı çalışmalar yapması temennisiyle kutluyor, başarılar diliyoruz. Bizden görüş ve yardım istedikleri her konuda, Trabzon Barosu olarak birlikte çalışmaya hazır olduğumuzu bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz” diye konuştu.
Taşkın ZENGİN 
 
Editör: TE Bilisim