Toklu sahil alanında oluşturulan hatıra ormanında her şehit için bir zeytin ağacı dikildi.  Törende katılımcılara seslenen Trabzon Valisi Yücel Yavuz, “Bizim coğrafyamız dünyada en zor coğrafyadır. Burada her dönem değişik planlar olmuştur. Allah’a (c.c.) şükür milletimiz bütün planları ters çevirmiştir. Halen yaptığımızda budur. Yine değişlik planlar yapılıyor ama bunlarında üstesinden gelmeyi başarıyoruz ve başaracağız. Bu birlik ve beraberlikle olur” dedi.
 
“Canlarını Ortaya Koyuyorlar”
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise konuşmasında, “Biz şehitlerimizin, gazilerimizin, askerlerimizin canlarını ortaya koyması ile evlerimizde rahat oturuyoruz ve onlara dua edebiliyoruz. Hatırlarsanız Zeytin Dalı Harekâtı sırasında muhabir tankın üstündeki askere soruyor. Diyor ki ‘hedefin nedir?’ Diyor ki ‘kızıl elma.’ ‘Ailene mesajın var mı?’ diyor muhabir. ‘Beklemesindeler’ diyor. Yani ‘ben şahadete gidiyorum’ diyor. Üçüncüde soruyor muhabir ne mesaj vermek istersin’ diye. Askerimiz ‘vatanımızı bölemeyecekler’ diyor. Böyle bir imana sahip milletimizi, bu milletin devletini asla bölmeyecekler” diye konuştu.
 
“50 Milyon Şehidimiz Var”
 
ANADER Başkanı Asım Aykan ise Anadolu’da toprağın altında 50 milyon şehidin bulunduğunu ifade etti. Aykan, “Şehitlerimizin hatırası artık Trabzon’da ebediyen yaşayacaktır. 15 Temmuz’da nasıl bir Çanakkale Savaşı yaptıysak aslanlarımızda Afrin’de bir Çanakkale Savaşı yaptılar. Bu ülkenin toprağının altında 50 milyon şehit var. Yerin altındaki tapu üstünden daha güçlü. Bu bizim emsali olmayan zenginliğimiz” ifadelerini kullandı Konuşmaların ardından katılımcılar Afrin şehitleri adına birer tane zeytin ağacı diktiler. “
Elif  SARIMEHMET
 
Editör: TE Bilisim