Dr. Hüseyin Örs Of'ta yaptığı konuşmada "Her parti için seçimde adil ve eşit yarışma ortamı olmalıdır. Ancak İYİ Parti açısından bunlardan bahsetmek imkansız. TBMM'de grubu bulunan partilerin her biri devlet yardımı alırken, İYİ Parti tek kuruş Devlet yardımı almadan, kendi yağıyla kavrulmuştur" dedi.  

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, iktidarın devlet imkanlarını kullanarak propaganda yaptığını iddia ederek" İktidar partisi adayları, devletin bütün imkanlarını kullanarak propaganda yaparken; en güçlü medya ambargosu İYİ Parti'ye uygulandı. Bizi yok saydılar. Yazmadılar, yazdırmadılar. Tüm engellemelere rağmen,  ilk kez seçime giren bir parti olarak parlamento seçimlerinde yüzde 10 civarında oy aldık." dedi. 

24 Haziran seçimlerini "süper baskın seçim" olarak değerlendiren Dr. Hüseyin Örs sözlerini şöyle tamamladı "Bu Süper baskın seçimin nedeni, İYİ Parti'nin teşkilatlarının yerli yerine oturmasından önce seçim yapabilmek ve bu sayede İYİ Partinin hızla yükselişinin önüne geçmekti. Süper baskın seçim kararı alanlar, bu anlamda kısmen başarılı oldular.  Ama şunu da söyleyeyim ki; Ak Parti Trabzon'da 1 milletvekili kaybetti ve İYİ Parti'ye kaybetti. 

İYİ Parti'yi görünmez kılmada başta iktidar olmak üzere birçok çevre etkili oldu. Bunları mazeret olarak değil durum tespiti olarak söylüyorum. Hiçbir güçlü maddi imkana sahip olmayan bir partinin yüzde 10 barajını aşması önemlidir. İktidar partisinin 8 puan kaybı var. 50 yıllık bir parti  yüzde 11'lik oy aldığı için seviniyor. CHP ise, milletvekili bazında kayıp yaşamış görünüyor. Bu yüzden İYİ Parti bu seçim de iyi imtihan vermiştir."
 

Editör: TE Bilisim