Trabzon’un en büyük ilçelerinden biri olan Of’ta hizmet veren Of Devlet Hastanesi, marka olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Trabzon’un 5 ilçesine sağlık hizmeti verebilecek kapasiteye ulaşan Of Devlet Hastanesi’nin, çevre ilçelerden gelen hastalarda düşünülerek yatak kapasitesi arttırıldı. Of Devlet Hastanesi’ni tanıtan Hastane Başhekimi Şaban Uysal, “Deneyimli uzman kadromuzla birçok cerrahi müdahalenin yapıldığı ve Günlük bin-bin 500 arası poliklinik yapan Of Devlet hastanesi bir çok ildeki hastaneyi geride bıraktı” dedi. 

Yeni yapılacak olan….

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun girişimleri sonucu Of ilçe Stadyumu’nun yerine yapılması planlanan yeni hastaneyle ilgili de bilgiler veren Uysal, “Bakanımız Süleyman Soylu’nun girişimleri sonucu Of ilçe stadyumunun yerine yapılması planlanan, 100 yataklı son sistem teknolojisi ile donatılacak olan ve Of, Hayrat, Sürmene, Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerine ve bölgeye hizmet  verecek olan yeni Of Devlet Hastanesi’nin ihale teklifleri varildi. Bakanımız bir an önce kazmanın vurulması için ihale tekliflerinin acilen değerlendirilmesini istedi” ifadelerini kullandı.

Halk Sabırsızlıkla Bekliyor

Of halkının ve çevre ilçelerin yeni yapılacak olan hastaneyi merakla beklediğinin altını çizen Uysal, “5 katlı 18 bin m2 alana sahip yani hastanenin projesi onaylanıp 04.05.2017 tarihinde Sağlık Bakanlığı Yatırım İşleri Genel müdürlüğü tarafından ihaleye verildi.Teklifler alındı.Şu anda teklifler değerlendiriliyor.En kısa zaman 150 yataklı ama 200 yatak kapasitesine hizmet verecek şekilde yapılacak olan yeni hastanenin  bir an önce ihalesi yapılarak inşaatına başlamasını ve hasta göçünün önlenmesi için yöre halkı tarafından sabırsızlıkla bekleniyor” diye konuştu. 

İşte o açıklama:

Hasta Göçünü Engelledik

Bölgemizin hasta göçünü önlemek ve Sağlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla tıbbi etik ilkelerinden ödün vermeden, çalışan ve hasta güvenliğini ön planda tutarak, şimdiki hastanemiz ihtiyaca cevap vermemesi üzerine gelişmiş teknolojiyle donatılmış olacak yeni hastanemizin de uzmanlaşmış deneyimli kadrolarımızla kaliteli sağlık hizmeti sunacağız. Kadromuzla hastalarımızı ‘iyileştirmeye’ değil ‘tedaviye’ önem verdiğimiz için büyük şehirlere hasta göçünün büyük ölçüde engelledik. Yeni hastanemiz faaliyete geçtiğinde, daha iyi hizmetlerimizle yolumuza devam edeceğiz. Bu konu da elinden geleni yapan Bakanımız Süleyman Soylu’ya da ayrıca teşekkür ediyoruz.

Organ Nakli Çalışması…

Hastanemiz, Acil servis, ağrı-anestezi ve reanimasyon, diş tedavi, cildiye, çocuk hastalıkları, dahiliye, enfeksiyon, genel cerrahi, göz, gogüs, kadın hastalıkları, kardiyoloji, kulak burun boğaz, noröloji, ortopedi, üroloji, ruh sağlığı ve hastalıkları, radyoloji polikliniği ile bölge halkına hizmet veriyor. Öte yandan da organ nakli için çalışma da başlatmış bulunmaktayız. 
Şemsettin ÖZTÜRK
 
Editör: TE Bilisim