Her kesime hitap eden sosyal bir alan haline gelen Ekopark ziyaretçi akınına uğruyor. Birçok eğitici eğlendirici bölümü bulunan parkta çocuklar doyasıya eğleniyor. Ekopark; Biyolojik Gölet, Pollinator Bahçe, Arı Oteli, Yağmur Bahçesi, Yükseltilmiş Ekolojik Farkındalık Yolu, Çıplak Ayak Yolu, Kentsel Meyve Bahçesi, Yükseltilmiş Ahşap Gezinti Yolu, Ahşap Kuş Yuvası'ndan ve Uzay Yolu’ndan oluşmaktadır. Şehir içinde azalan yeşil alanları arttırmak insanlara dinlenebilecekleri bir ortam sunma adına yapılan park beklenilen verimi veriyor.

Trabzon Sınıf Atladı

Yapılan projeyle beton cehenneminden gerçek bir cennet ortamına giren vatandaşlar, ‘Şu an fark edilmiyor olsa da ilerleyen yıllarda Trabzon için nasıl bir nimet olduğu anlaşılacak, Bu parka çok ihtiyacımız vardı. Ürkütücü insanların gezindiği bir ortamdan mis bir Ekopark yapıldı. Bildiğimiz kadarı ile bu yapılan oluşumu Sayın Cumhurbaşkanımızın Trabzon halkına hediye etmesi bu güzel adım atıldı bu gibi adımların devamını bekliyoruz” dedi.

Önce Eğitim Sonra Hizmet

Her gün çocukları ile parkı ziyaret eden Neslihan Güven; “Çok beğendik çok memnunuz zaten her gün geliyoruz. Çocuklar çok seviyorlar. Güzel bir ortam. Böyle ortamların arttırılmasını istiyoruz. Tabi şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Önce insanları eğitelim ondan sonra hizmet getirelim. Parkları yapıyoruz kullanmayı bilmiyoruz. Semtlere mahallelere çok güzel parklar yapılıyor ama ertesi gün gittiğiniz de gençler ya tahtalarını söküyor ya yazı yazıyor ya da yakıyorlar dikilen ağaç fidelerini alıp gidiyorlar. Paralarımız bunlara gidiyor hizmet güzel şey tabi insanları eğitmeninde bunun bir parçası olduğunu düşünüyorum. İnsanlar eğitimli olunca kalite artıyor zaten.

İnsanlar Daha Bilinçli

Park Çalışanı Yunus Çapkınoğlu; Bu alanın temizliğinden bakımından sorumlu kişiyim.Halkın tepkisi çok iyi şu an bu tarz yerlerin daha fazla yapılmasını istiyorlar. Hem ucuz olması hem temizlik bakımından güzel olduğunu söylüyorlar. Olumlu geri dönüşler alıyoruz. Etrafa zarar verenleri kirletenleri elimizden geldiğince uyarmaya çalışıyoruz. İnsanlar daha bilinçli.
Yan taraflarda hala yapım aşamasında olan alanlar görüyoruz. 
Devamı mı yapılıyor mu güvenlik için yapılan bir şey var mı?
Evet, yan tarafta ki alan büyütülerek farklı bölümler yapılacak. 24 saat kameralar ve görevli arkadaşlarımızla birlikte güvenliği sağlanıyoruz.
ALEYNA TONYA
 
Editör: TE Bilisim