İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Örs olayı duymasının hemen ardından Araklı İlçe Başkanlığı’ndan ve diğer yetkililerden bilgi aldığını söyleyerek,  “Felaketin yaşandığı yerde bir okulumuz var. Allah’tan öğrencimiz yoktu. Yapılan çalışmaları yerinde inceledik, yetkililerden bilgi aldık. Kendilerinden haber alınamayan vatandaşlarımızın yakınları ile görüştük” dedi.
 
Canla Başla Çalışıyorlar
 
“Felaketin yaşandığı alan ulaşılması çok zor bir alan haline gelmiş. Nihayetinden devletin yetkilileri orada. Teşekkür ediyoruz. AKUT, AFAD, Kızılay’dan arkadaşlarımız orada. Cenazelere katıldık, hastalarımızı ziyaret ettik. Hastanemiz Başhekimi ile görüştük. Canla başla çalıyorlar” diyen Örs şunları kaydetti, “Kriz masasını ziyaret ettik. Sayın Bakan Cahit Turhan Bey,  Vali Bey, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Araklı Belediye Başkanımız ile görüştük.  Bu doğa olaylarını böyle karşılayıp birçok etkeni görmezden gelmek başka felaketlere yol açabilir. Bu bir afettir doğru. Ancak alınması gereken tedbirlerde öncesinde ve sonrasında konuşulmalı. Bölgemizde yaz döneminde yağmur etkili, sel ve taşkınlara neden olur. Bu bölgemizde doğal bir süreçtir. Trabzon’umuz da birçok dere yatağı var. Maalesef bu çarpık yapılaşma dere  yataklarında binaların oluşması sonucu getirmiş.”
 
Islah Çalışmaları Bir An Önce Yapılmalı

 
Milletvekili Örs açıklamasında dere ıslah çalışmalarına vurgu yaptı. Örs açıklamasında şunları kaydetti, “Kimseyi suçlamak için söylemiyorum ama bir tespitte bulunmamız lazım. Bölgemizde dere yataklarında ki yapılaşmanın önüne geçilmelidir. Bu konuda vatandaşlarımız da bilgilendirilmeli ki yaşadığımız acı tabloyu bir daha yaşamayalım. DSİ yetkilileri dere ıslah çalışmalarını kesintiye uğratmadan hızlı şekilde işin uzmanları ile yapmalıdır. Bu acil ihtiyacımız var. Hayatını kaybeden 7 vatandaşımıza ulaşıldı. 3 vatandaşımızın da kayıp olduğu bilgisi var. İnşallah vatandaşlarımızı sağ salim buluruz, başka kayıplar ile karşılaşmayız. Doğal afet diyoruz ama devlet olarak tedbirlerimizi almak zorundayız. Devletin bu konu ile alakalı ilgili birimleri bu işi ciddi şekilde ele almalı. Etkin bir ekiple oluşturulmalı ve mücadele edilmeli.”
Sonay Çaluk
 

Editör: TE Bilisim