Plan ve Bütçe ile İmar Komisyonundan gelen 9 maddenin görüşüldüğü toplantıda Meydan Parkının ardından İskenderpaşa ve Kemerkaya Mahallesindeki sahil kısmına da büfe konulacağı anlaşıldı. 

Buraya konulacak portatif olarak yer alan büfeler de görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen maddeye göre büfeler, Büyükşehir Belediyesinin yüzde yüz hissesine sahip olduğu TRABİTAŞ A.Ş.’ye devri müzakere edildi. 

Konuyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Kınalı, daha önce kiraya verdikleri yerlerde yaşadıkları sıkıntıları aktardı. 

Kiraya verilen yerlerin bir süre sonra büyüdüğünü ve araya adamlar soktuğuna dikkat çeken Kınalı, “Ganita bölgesinde denizin kenarında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bir yer.

 Vatandaşların büfe hizmeti alacağı yere ihtiyaç var. Gönül isterdik ki ihale ile serbest piyasaya verelim. Ama maalesef bütün kiraya verdiğimiz yerler hemen sıkıntıları peşinden getiriyor” dedi. 

Kınalı, sözlerine şu şekilde devam etti: “3 metre kare büfe versek 5-6 ay sonra büyük alan işgal ettiğini görüyoruz. Dolayasıyla maalesef bu özel sektöre kiraya verdiğimiz yerlere bu olumsuzluklardan dolayı bu tür işletmeler açmaya devam ediyoruz. Trabzon’da belediyenin hizmet sektöründe iş yapması çok zor iş ama diğer taraftan nereyi kiraya verdiysek büyük kısmı genişliyor, sınır tanımıyor araya insanlar sokuyor, “Ekmek Parası” diyor,  hiç kural tanımıyor”
 

Editör: TE Bilisim