Akaç; “sürece ilişkin çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Programlı bir çalışmayı bir niyeti öne aldığımızı partililerimiz ile paylaşıyoruz. CHP’nin 2019 seçimleri öncesi daha güçlü bir yapı ile Ortahisar ilçe teşkilatı çabamızı paylaşıyoruz. Yeni yüzler ve daha dinamik ekip ile yola çıkıyoruz” dedi. 

Milletvekili Sayımızı Artıracağız

Akaç açıklamasında; “Yenileşme anlam bulacak. 2019 seçimleri öncesi bu yapılaşma önemli. Siyasete renk getireceğiz. Dinamik bir hareket getireceğiz. İnsan ile iletişim içerisinde olan bir yönetim hakim kılacağız. Yani büro siyasetini bırakacağız. Alan siyasetine dönük bir faaliyet içerisinde olacağız. Temelimiz insana dokunmak. Böyle bir alt yapı sağlayarak 2019 seçimlerine sağlıklı bir şekilde hazırlanma çabası içerisinde olacağız. Çalışmamızın bir araya gelmemizin en önemli nedenlerinden biride parti içerisinde birliği, beraberliği  esas alan yönetim anlayışını Ortahisar ve Trabzon eksenli oturtmaya çalışmaktır. Bu bütün Trabzon’a yansıyacak.  En büyük iddiamız yerel seçimlere ilişkin olduğunu, en büyük iddiamızın Ortahisar’da yaratacağımız sinerji ile milletvekili sayımızı 2019’da mevcudundan katlayarak artırmak olduğunu söyleyebilirim. 

CHP Bayrağını Asacağız

Örgüt yapımızı yeniden gözden geçirip, sağlıklı bir yapılanma 85 mahallesinde işleyen bir mekanizma oluşturma çabamız olacak. CHP’ye eğer ilçe başkanı olursam bütün siyasi faaliyetlerimi 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Ortahisar Kalesi’nin burçlarına CHP Bayrağını asmaktır. Bu iddiayı altını dolduracak bir çalışma ile toplumun önüne koyuyorum. Bunu gerçekleştirecek bir siyasi program ile bu kentte siyasete katkı koymak için bu girişi yapacağım.” Şeklinde konuştu. 

Güç Veriyor

Akaç, Eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ile Ortahisar ilçe Başkanlığına adaylığını açıklayan Ömer Hacısalioğlu ile ilgili soruya şu şekilde cevap verdi. “Kendisini çok seviyoruz. Partimiz için yeni yüz anlamında. Çıkış yapan değerli kardeşimiz. Çalışmalarımızı belli saygınlık, dayanışma içinde bir birimizi anlayacak ciddilikte sürdürüyoruz. Partimize bu demokratik yarışın güç verdiğini, alanda partimizle yaptığımız istişarelerde bunu hissediyoruz.  Ona başarılar diliyorum. Ben bunu 1 aydır yüksek sesle seslendiriyorum. Ortahisar Belediyesine 6 oklu bayrağı dikeceğiz diye. Benim söylemimden sonra bırakın partili arkadaşlarımızı, MHP ve AKP’den buna yönelik savlar geliştiriliyor. Siyasetin bu şekilde sağlıklı zeminde tartışılıyor olmasından memnunuz. Demek ki bir şeylere söylemek gerekiyor. 

Öyle Bir Gündem Yok

Değerli ağabeyimiz, belediye bakanımız, milletvekili ağabeyimizin ismini kullandınız. Kendisinin hizmetleri çoktur. Bugünlerde öyle bir gündem yok. Hiçbir isme ön yargımız olamaz. Yeter ki partilerimiz bu kentte bu başarıyı bu isimler yakalarız algısını oluşturması lazım.”
Sonay ÇALUK
 

Editör: TE Bilisim