İstanbul Trabzon Federasyonu, Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği öncülüğünde geçen yıl Adnan Kahveci adına yapılan halk koşusu bu yıl ulusal düzeye çekilerek Dağ Koşusu olarak icra edilecek. İstanbul Trabzon Federasyonu Gençlik ve Spordan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda gezinin koordinatörü Göksal Purtuloğlu, koşuyla ilgili destek ziyaretlerini sürdürüyor. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’u ziyaret eden Göksal Purtuloğlu ve Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği başkanı Osman Karamehmetoğlu, validen tam destek aldılar. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Köprübaşılı olarak üzerine düşeni yapacağını belirterek, “Trabzon valiliği gereken desteği verecektir. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin de aynı şekilde, şehrin tanıtımına yönelik bu sportif faaliyete destek vermesini diliyorum” açıklamasında bulundu. 

 İstanbul Trabzon Federasyonu Gençlik ve Spordan Sorumlu Başkan Yardımcısı Göksal Purtuloğlu, Vali Hüseyin Aksoy’a teşekkür ederek, “Sayın Valimiz, bölgemizn yetiştirdiği en üst düzey bürokratların başında gelmektedir. Kendisinden destek aldık. Ancak Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden destek göremiyoruz. Bu desteği bekliyoruz. Tamamen kendi imkanlarımızla Köprübaşı ve Trabzon’a ulusal bir yarış kazandırıyoruz” açıklamasında bulundu. Purtuloğlu, sponsor bulmakta zorlandıklarını da sözlerine ekledi. 

7 Nisan’da Köprübaşı Kervan Yolu’nda koşulacak dağ koşusuna 400 milli ve lisanslı atlet  katılacak. Ulaşım Sigorta’nın sponsorları arasında yer aldığı koşu, bundan sonra Atletizm Federasyonu’nun resmi koşu takviminde yer alacak ve her sene Köprübaşı- Kervan Yolu Madur Dağı arasında yapılacak.
 
Editör: TE Bilisim