Bakan Selçuk yıl sonuna kadar 450 milyon lira ek ödeme yapacaklarını bu kapsamda 250 milyon liralık kaynağın da aktarıldığını bildirdi. Bu gelişme üzerine AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu , konuyla yakından ilgilenen Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak'a teşekkür etti. Ayvazoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Üniversite hastanelerimizde daha etkin sağlık hizmeti verilebilmesi için düzenli olarak aktarılan kaynağa ek olarak hükümetimizin kaynak arttırma kararı Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklandı.”

Turizminin En Önemli Ayağı

“Ülkemizin çeşitli illerinde hizmet veren Üniversite Hastaneleri gibi Karadeniz Teknik Üniversitesi Hastanesinin de ek kaynak aktarılacak hastaneler arasında bulunmasının, bölgemiz ve şehrimiz için önemli olan hastanemizde verilen hizmet ve yapılan araştırmalara katkı sağlayacağı inancındayım. Şehrimizi ilgilendiren tüm konularda sahada bizlere ulaştırılan her konuya gösterdiğimiz hassasiyet ve sorunların çözümü  için doğru kanallar kullanarak  ve konunun takipçisi olarak yaptığımız görüşmelerde girişimlerimizin kamu yararına sonuca ulaşması bizleri de ziyadesiyle mutlu etmektedir.

Üniversite hastanemizin yaşadığı sorunlar da bu bağlamda değerlendirildiğinde sonuca ulaşması gereken ve hassasiyetle üzerinde durulması gereken bir konuydu.  Trabzon’un ve bölgenin markası olan Karadeniz Teknik Üniversitesi  Farabi Hastanesi, alanında dünya ile yarışabilecek başarılı hocalarımız ile,  sağlık turizminin en önemli ayağıdır. Potansiyeline yakışır bir hizmet ve konfor sunması da vatandaşlarımızın  hakkıdır.”

Çözüme Kavuştu

“Geçtiğimiz günlerde Trabzon Milletvekillerimiz, AK Parti İl başkanımız  ve Üniversite Rektörlerimiz ile bir araya gelerek yaptığımız görüşme neticesinde, Sayın Bakanımız Berat Albayrak’a ilettiğimiz taleplerden biri olan, Üniversite Hastanelerinin ek kaynak ihtiyacı ile ilgili talebimiz kaynak aktarımı kapsamında ivedilikle çözüme ulaşmıştır. Karadeniz Teknik Üniversitesi Hastanesinin de içinde bulunduğu bu ek kaynak için hizmet alacak ve  yapılacak araştırmaların sonuçlarından faydalanabilecek vatandaşlarımız adına Trabzon’un sorunlarına her zaman ve her zeminde yüksek hassasiyet gösteren ve bu kaynak ile Trabzon’umuz gibi bir  çok üniversite hastanesinin akademik çalışmalarına  da destek sağlamaya imkan veren Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a teşekkürlerimle.”
 

Editör: TE Bilisim