Büyük Şok

2017 yılının son günlerinde verilen ‘Taşeron müjdesi’ 450 bin kişiyi sevince boğarken en çok kadro bekleyen birimler arasında yer alan ‘çağrı merkezleri’ kadro dışında kaldı. Trabzon’da bulunan çağrı merkezlerinde çalışanlar, kadronun gelmemesiyle büyük bir şok yaşadı.

Toplam 445 Kişi

Trabzon’da bulunan Enerji Bakanlığı’na bağlına bağlı çağrı merkezinde 165 kişi,  İçişleri Bakanlığı’na bağlı çağrı merkezinde 230 kişi, Çevre Bakanlığı’na bağlı çağrı merkezinde ise yaklaşık 50 kişi hizmet veriyor. Toplamda kadro dışı rakamı 445’i buluyor. 

Çağrı Merkezi’nde çalışanlar kadro alamadı. Trabzon’da bulunan 3 çağrı merkezindeki toplan 445 kişi kadro dışında kaldı. KHK’daki madde de ‘Çağrı merkezi kapsam dışında’ tutuldu.

Yaklaşık 800 bin çalışanı ilgilendiren taşeron düzenlemesinde, merkezi yönetim kapsamındaki genel bütçeli idareler, üniversiteler, hastaneler ve üst kurullarda çalışan 450 bin kişi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/D maddesi kapsamına alınırken; bunun dışında kalan taşeron işçiler ise kadroya alınmadı. Trabzon’da Çukurçayır’da bulunan Enerji Bakanlığı’na bağlına bağlı çağrı merkezinde 165 kişi,  İçişleri Bakanlığı’na bağlı Değirmendere’deki çağrı merkezinde 230 kişi, Çevre Bakanlığı’na bağlı Beşirli’deki çağrı merkezinde ise yaklaşık 50 kişi hizmet veriyor. Toplamda kadro dışı rakamı 445’i buluyor. Kanun Hükmünde Kararname’de ise özellikle çağrı merkezlerini kapsayan şu madde bulunuyor, “Danışmanlık hizmetleri, hastane bilgi yönetim sistemi hizmetleri ve çağrı merkezi hizmetlerine ilişkin alımlar personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı olarak kabul edilmediği için kapsam dışındadır”
Furkan YİĞİT 
Editör: TE Bilisim