Ayvazoğlu Trabzon’un yetiştirdiği değerli siyasetçilerden AK Parti eski Milletvekili merhum Mustafa Cumur’un kabri başındaki anma törenlerine iştirak ederek dualar okudu. Ayvazoğlu siyasetçi kimliğinin yanında aynı zamanda Trabzon’un sevilen ismi olan Cumur’un unutulmayacak bir insan olduğunu söyledi. Ayvazoğlu, “Milletvekilliği dönemi, öncesi ve sonrasında yürüttüğü siyasi faaliyetler ile bölgemize önemli hizmetler kazandıran, TBMM çatısı altında Türk siyasal tarihine damga vuran çalışmalar içerisinde bulunan Milletvekilimiz Mustafa Cumur’u bizler her daim hayırla anmaya devam edeceğiz” dedi. 



Çal Mağarası’nda İnceleme

Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, sarkıtları, dikitleri, deresi, şelaleleri ve göletleri ile adeta yer altındaki saklı cennet olan Çal Mağarası’nda da incelemelerde bulundu. Düzköy Belediye Başkanı Yılmaz Ankara, Düzköy AK Parti İlçe Başkanı Şenol Akpınar, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tayar, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı A.Hüseyin Altuntepe, Düzköy ve Akçaabat ilçe teşkilat mensupları ile birlikte düzenlenen program kapsamında turizm sezonuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunuldu. Düzköy İlçesi Çal Mahallesi’nde bulunan ve yaklaşık 50 metre rakımdaki Çal Mağarası, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin marifetiyle yenilenen mağara içi yürüyüş yolları, ışıklandırma sistemi, güvenlik kameraları ve acil çıkış yönlendirme sistemleri ile de turizm sezonunda gezginleri ağırlamaya hazır bir görüntü verdi. 

Milletvekili Ayvazoğlu ile beraberindekilere bilgi veren Düzköy Belediye Başkanı Yılmaz Ankara, Çal Mağarasının ulaşılabilir alanının yaklaşık 8 kilometre olduğunu belirterek, “Dünyanın en uzun ikinci mağarası" olarak da kabul edilen Çal Mağarası, yer altında bulunmasına rağmen vadide yüründüğü hissi veren, içindeki sarkıt ve dikitlerden oluşan doğal şekilleri, deresi, şelaleleri ve göletleri ile yerli yabancı herkesin ömründe en az bir kere görmesi gerektiğini düşündüğümüz ve arzuladığımız harika ötesi bir destinasyon. Turizm sezonunda gerek yurt içi gerekse yurt dışından gelecek misafirlerimizin de bu görsel şova hayran kalacaklarından şüphemiz yok. Turizm sezonundan da bu dönem oldukça umutluyuz” diye konuştu. 
 

Editör: TE Bilisim