Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan beraberinde Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Genel Başkanı Mehmet Şahin Öz Gıda İş Genel Başkan Yardımcıları Tevfik Ali Hançeroğlu, Emin Sürücü, Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ, Hizmet İş sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca, Öz Gıda İş Sendikası ÇAYKUR fabrika temsilcileri ile birlikte ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce’ye hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. 

Sorunları Ele Aldılar

Ziyaretle ilgili konuşan Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, sendika olarak ilk günden beri ÇAYKUR’a sahip çıktıklarını ve bunun gereği neyse bugüne kadar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirtti. Mehmet Şahin yaptığı açıklamada; “Bugün hayırlı bir iş için Rize’deyiz. Genel Başkanımızla beraber Sayın Genel Müdürümüze hoş geldin ziyaretine bulunmak bugüne nasip oldu. Kendisine yine yeniden Rize’ye ÇAYKUR’a hoş geldiniz diyoruz. Yaklaşık 10 senelik bir geçmişimiz var. Kendisinin Rize’ye gelişi daha eski. Rizeli oldu sayılır kendisi. Bu hem bir hoş geldiniz ziyareti oldu, hem de bu vesile ile ÇAYKUR ve çayla ilgili olarak bundan sonra neler yapabiliriz, şu an içinde bulunduğumuz şartlar neler, sorunlarımız var mı bunları mütalaa ettik” ifadelerini kullandı. 

Ciddi SIkıntılar  İle Karşılaştık

Şahin açıklamasında şunları kaydetti, “Biz daha önce ÇAYKUR’la tüm işçi arkadaşlarımızın yılda 180 gün çalıştırılması için protokol imzalamıştık. Ama gelin gürün ki Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan dolayı 180 günün tamamlanmasında çok ciddi sıkıntılarla karşılaştık. Bunun giderilmesi noktasında biz konfederasyon olarak çok ciddi girişimlerde bulunduk. Bunların neticelendirilmesi noktasında Sayın Genel Müdürümüz de daha makama oturmadan elinden gelen bütün çabayı gösterdi ve neticenin alınmasında çok büyük payı var. Üyelerimiz adına kendisine teşekkür ediyorum.”
 
Editör: TE Bilisim