Dün akşam saatlerinde evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda eden Trabzon Gazeteciler Cemiyeti eski başkanı Turgut Özdemir için cemiyet önünde tören düzenlendi.

Törene AK Parti Trabzon Milletvekili Muhamme Balta, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, çok sayıda gazeteci ve sevenleri katıldı.


Özdemir burada yapılan törenin ardından ikindi namazına müteakip İskenderpaşa Cami'nde kılınacak cenaze töreni için alana getirildi.

Gazeteciliğin yanında İdmanocağı takımında antrenörlükte yapan Turgut Özdemir'i futbol ekibi yalnız bırakmadı. 

Turgut Özdemir için yakın arkadaşları ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut anılarını anlattı.

Yusuf Turgut “Bu kalabalık ne kadar sevilen bir insan olduğunu gösteriyor. Bana gazeteci olacaksın sen dedi. İdmanocağı'nda yedek bıraktı. İyi ki bırakmış. Bugün meslektaşlarımda bir mesaj var. Yaşarken birbirimizi anlayalım.”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Ben onu pırıl pırıl bir yüreği olan insanları kırmayan, insan sevgisi dolu tanıdım. Hem bir öğretmen, hem bir futbol adamı hem bir gazeteci. Bunların ötesinde insan sevgisiyle dolu bir yüreği vardı. Bütün Trabzon’u temsil edenler burada. Herkesin yüreği burada.”


AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, “Ne mutlu ona ki Trabzon’un ortak noktasını buluşacağı bir geçmiş bırakmış. Vefatını öğrendiğiniz andan itibaren yapılan açıklamalara baktığımızda herkesin saydığı sevdiği bir insandı. Ne zaman görüşüne başvurduysam her zaman nezaketine insan sevgisine tanıklık ettiğimiz bir abimiz” 
Editör: TE Bilisim