Akçaabatta tanınırlık ve takdir edilme noktasında zirvede olan Cevat hoca, 2019 için rahat bırakılmıyor. Cevat Birinci 2019 yılında yerel de mi kalacak yoksa Genel siyasete mi talip olacak. Tabandan ciddi manada Milletvekili adayı olmalısınz diye baskı gören Cevat Birinci, çalışmalarına devam ediyor. Acıda sevinçte ilçe halkının yanında olan Birinci’nin milletvekili aday adayı olabileceği bilgisine ulaşıldı.
 
Üretimi Artırmalıyız
 
Adem Keleş. 2011 yılında AK Parti’nin Milletvekili aday adaylarından. Partaş Betonun sahibi. Bir süre geri çekildi ve üretime yoğunlaştı. Adem Keleş, şu an itibariyle Trabzon’un önemli patronlarından. Ancak boş durmuyor. Üretim zamanı elbiselerini giyiyor ve beton parke yapmak için de inşaata giriyor. Türkiye’nin üretmesi gerektiğini söyleyen Adem Keleş, ‘Toplum sürekli tüketiyor. Borç katlanıyor. Ülkemizini sürdürülebilir bir ekonomik başarısı olması için önce üretmeliyiz, sonra tüketmeliyiz’ dedi.
 
MHP’nin Desteği Önemli İdi
 
Akçabaatta Nihat Usta’da Trabzon’un başarılı iş adamalarından Tufan Aydoğan ile Namık Seymen’le karşılaştık. Birlikte uzun bir sohbet yaptık. Aydoğan’a ekonomiyi ve siyaseti sorduk. Şu cevabı verdi:  ‘2019’e yönelik biraz tedirginlik vardı. Ancak Devlet Bahçeli’nin açıkladığı destek bütün belirsizlikleri ortadan kaldırdı. Belli ki bu uzun süreli birliktelik olacak ve istikrarı da sağlayacak. Türkiye’yi ayakta tutan unsur siyasi ve ekonomik istikrardır’ dedi.
 
Başkandan Asfalt Sözü
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Arsin Işıklı köyünde Rasim Haldız’ın cenaze merasimine katıldı. Cenaze sonrasında Bayramoğlu mahallesinde oturan vatandaşlar Başkan’dan camiden yukarıya Bayramoğlu mahallesinin sonuna kadar asfalt istediler. Arsin Belediye Başkan Yardımcısı Farabi Hacıhasanoğlu ile birlikte talepleri alan Başkan Gümrükçüoğlu, ‘Farabi Başkanım birlikte takip edelim ve asfaltı en kısa sürede dökmeye çalışalım’ dedi.
 
Sulukan’ı Kaybettik
 
Maliye Bakanlığının sevilen personellerinden Trabzon Karadeniz Vergi Dairesi’nin eski müdür yardımcılarından Hasan Sulukan yaşamını yitirdi. Ankara’da aniden rahatsızlanan ve yaşama veda eden Sulukan için Of Çarşıbaşı camiinnde cenaze nemazı kılındı. Ardından ise Yenimahalle mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı. Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır başsağlığı diliyoruz.
 
En Anlamlı Karne
 

2017-2018 Eğitim Öğretim yılının ilk yarısı sona ererken bedensel engeli nedeniyle özel eğitim alan Açelya Samast’a karnesi Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat belediye Başkanı Şefik Türkmen ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü tarafından evde verildi. Açelya Samast’ın karne heyecanına ortak olan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “Bu özel günde minik öğrencimiz ve kardeşleriyle birlikte olup onun karne sevincini paylaşmak istedik.” dedi.
 
Birinci’yi Ziyaret Ettiler


 
Karayollarında taşeron işçi olarak çalışan, taşeron işçiler MHP il Başkanı Nihat Birinci’yi makamında ziyaret etti.  Taşeron işçileri kendilerinin kadroya alınmaması ile ilgili Başkan Birinci ile konuştular yardım istediklerini söylediler. Başkan Birinci ise kendisine ziyaret gelip taleplerine ileten taşeron işçilere bütün taşeron işçilerin uğradıkları haksızlıkları giderme gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.
 
Devletimizin Ve Ordumuzun Yanındayız


 
TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e yönelik başlattığı ''Zeytin Dalı'' harekâtına ilişkin bir açıklama yaptı. TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil, açıklamasında, “Oluşan bu tehdit sonucu; köklü tarihi boyunca Türk milletinin ve mazlumların özgürlüğünü, can güvenliğini ve şerefini korumak uğruna tüm varlığını seferber etmekten kaçınmayan Türk Silahlı Kuvvetleri geçtiğimiz yıl Fırat Kalkanı Harekatıyla terör örgütü ve destekçilerine İdlib ve Cerablus’ta ağır bir darbe vurmuş ve bölge mazlumlarına Türk milletinin yardım elini uzatmıştır. TÜMSİAD olarak her zaman olduğu gibi Zeytin Dalı Harekatı’nda da dularımızla ve bütün gönlümüzle Devletimizin ve Kahraman Ordumuzun yanında olduğumuzu kamuoyuna duyurur, Allah-u Teala’dan niyazımız Mehmetçik’imizi muzaffer kılmasını dileriz.” dedi.
Editör: TE Bilisim