Sadece Ordu’da 10 ayda 500 bine yakın araç ceza aldı.

 Tuzaktan farksız uygulamaya tepki yağdı

Türkiye'de ilk olarak Ordu'da 18 Kasım'da hizmete giren Trafikte Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) yaygınlaştı. Sürücüleri isyan ettiren sistem, pilot bölge olarak seçilen 7 ilde daha uygulandı. TEDES, belirli bölgelere yerleştirilen kule radar cihazı ile kırmızı ışık ve hız ihlali yapan sürücülerin görüntülenmesini ve fotoğraflanmasını sağladı.

 Sistemin adeta sıralı tuzak gibi kurulduğunu söyleyen sürücüler ise art arda gelen cezalar karşısında isyan bayrağını açtı. Tabelalarda 110 kilometre olan hız limitinin 150 metre sonra aniden 50'ye inmesi nedeniyle sürücüler cezadan kurtulamadı. 

Uygulama Fizik Kurallarına Aykırı

Vatandaş, hız yapmamalarına rağmen ceza kesilmesini "tuzak" olarak tanımladı. Uyulması fizik kurallarına aykırı olarak kurulan radar uygulamasından 4 bin 500 TL'ye kadar ceza alanların bile olduğu ortaya çıktı. Ordu'dan sonra pilot bölge olarak seçilen yer Çorum Osmancık'tı. Yolu Osmancık'a düşenler veya orada her gün yolculuk yapan Osmancıklılar radar cezalarından bıktı. Kilit noktalara adeta bir tuzak gibi kurulan radar korkusundan arabasını itenler bile vardı! Bir diğer pilot bölge olan Edirne'de de durum farksızdı. TEDES ile sadece Ordu'da 10 ayda 480 bin araç sürücüsünün ceza aldığı ortaya çıktı. Vatandaşlardan uygulamaya tepki yağdı.

15 Günde 4 Bin 200 Lira Ceza

  TEDES'in akıllara durgunluk veren ceza sistemine tepki arttı. Vatandaş isyan bayrağını açtı: 

  Cemal Kalem: Osmancık'a fındık toplamaya geldim. 15 günde bin 300 TL kazandım, aynı sürede 4 bin 200 TL ceza yedim. 

  Koray Koçhan: Ordu'da 2 dakika ara ile toplam 2 bin 160 liralık radar cezası kesildi. Bu bir tuzaktır ve tefeci zihniyetidir. 

  Hakan Alparslan: Giresun'dan Ankara'ya giderken bir defada bin 500 TL ceza ödedim. 

  Okan Kuzu: Ordu'da 3 saatte 3 ayrı noktada bin 250 TL radar cezası yedim. 

  Nuri Solmaz: 17 dakikada 2 defa 199 TL ceza yedim. Çok küçük limitlerle, 1 kilometre aşınca ceza yazılıyor. 

  Hasan Mollaibrahimoğlu: Osmancık'ta aynı dakika ve saniyede 2 farklı radardan toplam 612 lira ceza yedim...
 

Editör: TE Bilisim