Balıkesir’in Burhaniye ilçesinden Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Hüseyin Tüncel’e yönetim kuruluyla birlikte ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunan Altunbaş, ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu. 

Cezaevlerinin Durumu

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde yapımı tamamlanan Beşikdüzü T Tipi Kapalı Cezaevi’nin yakında zamanda açılacağını söyledi. Beşikdüzü Cezaevi’nin açık olan kısmı uzun bir süreden beri hizmet verdiğini hatırlatan Altunbaş, “Kapalı olan kısmındaki çalışmalar tamamlandı. 1 Kasım 2018 tarihi itibariyle kapalı kısmına mahkum alınmaya başlanacak. Önümüzdeki süreçte Akçaabat’taki E Tipi Ceza İnfaz Kurumu kapatılacak. Araklı’da bulunan cezaevi uzun bir süre daha hizmet vermeye devam edecek. Bahçecik E Tipi Kapalı Cezaevi ile alakalı şu anlık bir planlama bulunmuyor. O da hizmet vermeye devam edecek” dedi.

Yaklaşık 450 FETÖ/PDY Dosyası Mevcut

Trabzon’da devam eden Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik davalarla ilgili de bilgi veren Altunbaş, “Sayın Başsavcı ile olan görüşmemizde FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik davaların yılsonu veya yeni yılın ilk ayında bitirilebileceğini öğrendik. Yaklaşık, devam etmekte olan 450 dosya var. Adli organların kolluk kuvvetleriyle birlikte FETÖ/PDY terör örgütüne karşı operasyonları devam ediyor. Dolayısıyla yargılama süreci yeni başlayan dosyalar var. Bizler de milletimiz adına bu davaların takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 
 
Editör: TE Bilisim