Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Yönetimi ve Ortahisar İle yönetimi mahalle temsilciliklerini ziyaret ederek sorunlarını dinleyip çözüm önerilerinde bulunuyorlar. Bu kapsamda Trabzon’un Ortahisar İlçesi Pelitli Mahallesi’nde CHP’nin mahalle temsilciliğinde toplantı düzenlendi. Toplantıda özellikle Anayasa teklifi değişikliği hakkında bilgilendirmede bulunan parti yöneticileri bu konuda birlik olunması vurgusu yapıldı. 

Tek Adam Rejimi

Pelitli Mahalle temsilciliğinde konuşan CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Koltuk, “Ülkemiz çok zor dönemden geçiyor. Her gün patlayan bombalar verilen şehitler, içimiz yanıyor. Hiçbir normal günümüz olmuyor. Ekonomi son sürat dibe doğru giderken Cumhurbaşkanımız mal gümrükten kaçar gibi ‘illaki başkanlık’ diyor. Cumhurbaşkanımız isteyip te yapamadığı ne var. Her istediğini yaparken, bu karmaşada illa da başkanlık tutturması nedir. Başkanlığın bildiğimiz gördüğümüz şekliyle tek adamlığa gitmektedir. Bu durumda taşın altına hepimiz elini koyarak kırılma noktasını hep beraber başkanlığı geçirmememiz gerekiyor” diye konuştu. 

20016’da 3 Darbe Oldu

Son bir yıl içinde 3 tane Türkiye darbe geçirdiğini belirten CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ise, “Birinci darbe yüzde 49 oy almış bir başbakanı Cumhurbaşkanı istifa etmeye zorladı. İkinci darbe ise 15 Temmuz’da oldu ve sonuçlarını da yaşıyoruz. Üçüncü darbe de OHAL’dir. OHAL bizi esir almaya çalışıyor. OHAL aracılığı ile Türkiye’de şu anada kadar yapılması mümkün olmayan şeyler Cumhurbaşkanı’nın iki dudağı arasında birer birer gerçekleştiriliyor. Buna önlem almak durumundayız, karşısında durmak zorundayız” diye konuştu. 

Zor Günler Bizi Bekliyor

Getirilmek istenen Başkanlık Sistemine CHP olarak mutlaka engel olmamız gerektiğini vurgulayan Turgay Güngör, mahalle temsilcilerine seslendi. Güngör, “Anayasa değişikliği teklifi meclisten geçerse çok kötü günler Türkiye’yi bekliyor. Mahalle temsilcilikleri çok önemli, 85 Mahalle temsilcilikleri mutlaka dinamik olması lazım. Mahalle temsilcilikleri partinin her şeyidir. Bunlar olmadan başarılı olmak söz konusu değil. “

Sürekli Aktif Olmak Zorundayız

Sürekli aktif, dinamik olmak zorundayız diyen Güngör,  “Anayasa değişikliği parlamentodan geçerse referandum olacak. Bizim tek ümidimiz her şeye rağmen halkımızdır bu halkımızla birebir mücadele ederek referandumda bunu bertaraf etmek zorundayız. Bundan hiçbir şansımız yok. Yoksa ne biz kalırız ne o milletvekilleri kalır. Ne bugün başkanlık sistemini savunan Başbakan kalır, hiç kimse kalmayacak. Ama bunu farkında değiller” diyerek CHP’lileri uyardı. 
 
Editör: TE Bilisim