Yoğun ilgi gören Bayraktar, “Bakanımızı geri istiyoruz, Ankara duy sesimizi” sloganları ile uğurlandı.  Bayraktarı Beşikdüzü’nde; Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Harun Demirci ve partililer, Vakfıkebir’de; Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu ve partililer tarafından karşıladı.  

Partililere hitap eden Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Önümüzde bir anayasa referandumu var. Bu referandum ülkemiz için çok önemli bir eşiktir. Bu işin özünde sivil bir anayasa yapılıyor. Bürokratik çarklar işleyecek hale gelecek. İstikrarlı hükümetler kurulacak. Ülkenin kalkınması için istikrarlı, uzun vadeli hükümetler gerekiyor. Tek adamlık diye bir şey olamaz. Çift başlılık ortadan kalkacak. Bizim kalkınmaya gelişmeye ihtiyacımız var. Tüm Müslümanlar ve mazlum milletler gözünü Türkiye’ye dikmiş. Bu milletlerin güçlü bir Türkiye’ye ihtiyacı var. Biraz düşünelim niye Evet diyoruz.  Hayır diyenlere bir bakalım. Bizim iyiliğimizi istemeyenler hayır diyor.  Trabzon’un hem merkezinin hem de diğer 18 ilçemizin daha çok kalkınması ve gelişmesi lazım. 

Biz her yapılan işten Trabzon’a nasıl pay çıkarırız bunu düşünmemiz lazım. Buralardan güzel bir mesaj vermemiz lazım. “Bize Her Yer Trabzon” ifadesi tüm ülkeye mal oldu. Trabzon Türkiye’nin çimentosudur. Trabzon bir cazibe merkezi, ihracatını artıran, eğitimde kalitesini artıran bir turizm şehri olarak geleceğe yürümelidir. 2,5 yıl bakanlığımız oldu. Kısa sürdü. Tüm Türkiye’mizle Trabzon’umuzla ilgilendik. Çok fazla şeyler yapamadık. Bazı şeyler yarım kaldı. Şimdi yine sizlerle beraber, omuz omuz vererek Trabzon’umuzun gelişmesi ve daha güzel hizmetlerin gelmesi için çok çalışmamız lazım” diye konuştu.  Bayraktar’ın Beşikdüzü’ndeki konuşmasının ardından bazı vatandaşların, “Bakanımızı geri istiyoruz, Ankara duy sesimizi” şeklinde sloganlar attığı görüldü.
 
Tuncay HACIFETTAHOĞLU
 
Editör: TE Bilisim