Arsin’de çiftçiler sertifikalarını aldı. Arsin Ziraat Odası ,Arsin İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü  Arsin Belediye Başkanlığı ve Arsin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan Eğitim Protokolü Kapsamında düzenlenen Arıcılık ve İyi Tarım Uygulamaları kurslarına katılan kursiyerlerler için sertifika töreni düzenlendi. Düzenlen törende açıklamalarda bulunan Arsin Kaymakamı Fikret Dağ tarımın önemine vurgu yaptı. Dağ; “bu tür çalışmalar çok önemli. Tarımla uğraşan arkadaşlarımızın katılımı büyük önem arz ediyor” dedi. 

Güzel Şeyler Ortaya Koymalıyız

Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen açıklamasında şunları kaydetti; “Bütün ziraat odalarını, ilçe tarım müdürlüklerini, halk eğitim müdürlerimizi tebrik ediyorum. Yaptıkları çalışmalar çok güzel. Bizim güzel şeyleri ortaya koymamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

Çalışmalar Yaptık

Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu burada yaptığı çalışmada Ziraat Odası olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Kozoğlu; “İlçemizde tarıma olan ilgiyi artırdık. Özellikle organik tarımda bilinçlenme oldu. Dolayısıyla bir farkındalık meydana geldi. Toplantılar düzenleyerek tarım sigortaları konusunda üreticilerimizin bilinçlendirilmesi konusunda toplantılar yaptık. İlçemizin en önemli geçim kaynağı olan fındık ile ilgili olarak rekolte çalışmaklarından piyasada fiyat edebilmesi için çalışmalar yaptık. Sizlerin her alanda hakkını savunmaya devam edeceğiz” dedi. 

Hizmetten Başka Bir Şey Düşünmedik

Kozoğlu yaptığı açıklamada; “İlçemiz de 288 fındık üreticisi ile sertifikasyon firması arasında sözleşme imzalamaları sağlanarak organik fındık tatımı yapmaya karar vermişler. Uygulamanın üçüncü ayında bu sayının 2000 olması için çalışmalar yapılacaktır. İşimizi yaparken sizlere hizmetten başka bir şey düşünmedik düşünmeyiz. Genel Başkanımızın dediği gibi “çiftçiye hizmet ibadettir” sözünü düstur edindik” ifadelerini kullandı. Törene; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cahit Gülbay, Arsin ZİRAAT Odası Başkanı Hasan Kozoğlu Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar çiftçiler ve kursiyerler katıldı.
Sonay ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim