Sürmene AK Parti Gençlik Kolları ile Of AK Parti Gençlik Kolları’nın düzenlediği temizlik çalışmasına Sürmene Kaymakamı Oktay Erdoğan, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Of Belediye Başkan Yardımcısı Halil Alireisoğlu, Sürmene Orman İşletme Müdürü Yılmaz Yıldız, AK Parti Sürmene İlçe Başkanı Aydın Bayraktar, AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz, AK Parti Sürmene Gençlik Kolları Başkanı Recep Ali Sürmen, Of AK Parti Gençlik Kolları Başkanı İlyas Bayraktar, AK Parti Trabzon Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Hasan Basri Şahin ve çok sayıda genç katıldı.

 “Sahip Çıkmalıyız”

Çamburnu Tabiat Parkı içerisinde gerçekleştirilen temizlikte alanda bulunan çöpler toplanarak çöp torbalarına dolduruldu. Çöplerin temizlenmesinin ardından alandakilere yönelik bir konuşma yapan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz, “Gençlerimize ecdat yadigarı akciğerlerimizi temizlemeye geldik pazar gününü feda edip bize katılan tüm gençlere teşekkür ederim.  Yılmaz Çamburnu bölgemizde meydana gelen orman yangını maalesef bizleri çok derinden üzdü o gece bizde arkadaşlarımızla burada bir şey yapabilmek için çırpındıysak da elimizden yanmayı engelleyemedik. gece görev yapan tüm kamu kurum kuruluş ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. 

 “Yüzde 10’unda Sıkıntı Var”

Sürmene Orman İşletme Müdürü Yılmaz Yıldız Tabiat Parkı hakkında bilgilendirme konuşmasında yangının bitki örtüsüne ve çalılık alana zarar verdiğini alt kök ve canlı türlerine zarar vermediğini dile getirerek şunları söyledi: “Temizliğe başladık alanın temizliği ile alakalı biz gerekirse ekipleri arttırıyoruz.20 kişi 100 kişi imkanları seferber ediyoruz. Ne zamanı ihtiyaç olunca O zamana biz bunu yetiştiriyoruz. Sonbahara doğru ağaçlandırma işlemini tamamlayacağız. 25 hektar yanan sahanın ortalama 10-15 hektar alan da gerçek bir çalışma yapmamız gerekebilir. Hem aynı ağaç türü hem de buradaki diğer sarıçam ağaçlarından biraz farklı. Yani sarıçamlar normalde deniz seviyesine inmezler Bu noktada indiği için bu noktadaki sarı çamlardan tohum toplayarak bunlarla birlikte gerekli rehabilitasyon çalışmasını yapacağız. Üniversitenin yaptığı raporda %15 ile % 20 civarında hazar olma ihtimali olduğu söylendi. Bizim yaptığımız raporda %10 gibi bir sıkıntı olabileceği ağaçlarda ifade edildi. En kötü olabilecek ifadeler bunlar. Bunu en net Haziran ve Temmuz gibi hep birlikte göreceğiz.”

Fatih YILMAZ 
 
Editör: TE Bilisim