Öğrenciler uzun zamandır yaptıkları araştırmaları ve topladıkları verileri düzenledikleri konferans ile kamuoyu ile paylaştılar. 

Avrasya Üniversitesi Prof. Dr. Mütasım Süngün Konferans Salonunda düzenlenen ‘’ Çocuklar geleceğimizdir dokunmayalım’’ ana temalı konferansın açılış konuşmasını Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Feride Aksoy yaptı. Aksoy, psikologlar, doktorlar, eğitimciler, sağlık bilimcileri, insanla uğraşan herkes bilir ki çocukluk dünyaya açılan penceredir. 

Her yönden sağlıklı çocukluk geçiren bireyler daha üretken, sevecen, toplumsal ve bireysel sorumluluklarını yerine getiren yetişkin olurlar. Bu kadar önemli olan çocukluktaki istismar olayını arkadaşlarımız gündeme getirdiği için onlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugünlerde öğrencilerime sıkça söylediğim bir söz var. Ünlü psikolog Rogers diyor ki dünyaya baktığımda kötümserim ama insana baktığımda iyimserim. 

Bende öğrencilerime baktığımda iyimserim. Böyle projeler üreten öğrencilerim beni çok mutlu ediyorlar ve dünyaya daha umutla bakmamızı sağlıyorlar. Programın sunuculuğunu Seda Başgöze yaparken Psikoloji Bölümü öğrencilerinden Oğulcan Uzuner, Gülden Genç ve Nagihan Gürbüz’de etkinlikte sunumlarını gerçekleştirdiler.
 
Editör: TE Bilisim