Manzarayı izlemek isteyen vatandaşlar Beşikdüzü’ne akın etti. Ancak teleferiğe biniş ücreti ziyaretçilerden tepki topladı.  Kabin kapasitesi 56 kişi olan ve sadece 16 kişinin oturabildiği teleferikte ücret olarak; sivillerden gidiş-dönüş 30 TL alınırken öğrencilerden ise 22 TL alınıyor.  Vatandaşlar ücretlerin yüksek olmasının turizme zarar verdiğini söyleyerek yetkililerden çözüm istedi.  Yüksek ücret alınmasına tepki gösteren Tuncay Uçkun, “ Sivilden 30 TL alınıyor, öğrenciden 22 TL. Öğrenciler teleferiği nasıl kullansın. Yetkililer bir an önce çözüm bulsun. Bu şekilde turist ağırlayamayız, Ordu’da bu şekilde değil. Yetkililerimizden rica ediyoruz bu fiyatlar bir an önce düşürülsün.” dedi.

Ordu’da 15 TL

Ordu’nun önemli turizm alanlarından olan Boztepe’ye teleferikle çıkan vatandaşlar 15 TL, öğrenciler ise 6 TL ödüyor.  Vatandaşlar yetkililere çağrıda bulunarak; ücretler arasında ki bu farkın en aza indirilmesini istediler. 

Ama Manzara Harika

Teleferik ücretlerindeki bu fahiş fiyatlar üzerine ROBOS firmasının sahibi Mimar Vedat Polat yaptığı açıklamada bilet fiyatlarının yüksek oluşu ile ilgili, "Beşikdüzü Teleferik ihalesi 2. kez ihale edildi ve GİZTAŞ Firması ihaleyi aldı. Biz de ROBUS firması olarak bu anılan firmanın taşeron şirketiz. Evet, Fiyatlar yüksek gelebilir. Ama bu fiyatlara Varış yerinde seyir terası, çocuk oyun alanları, gezinti parkları, yürüyüş parkurlarından ücretsiz yararlanılmaktadır. Ayrıca bu varış noktası inanılmaz manzaraya sahiptir. Yaklaşık 2 ay içerisinde binlerce yerli ve yabancı turist buralara gelmek için teleferiği kullanmışlardır. Biz ihaleyi aldığımızda kişi başına ücret 20 liraydı. TEFE TÜFE'YE göre fiyatlar ayarlanmaktadır. Bizim keyfe keder fiyat arışımız olmamaktadır, olamaz. Bakın biz bu arada Şehit eşleri ve çocuklarından, 65 yaşını geçmiş yaşlılardan ve sıfır altı yaş çocuklardan da ücret almamaktayız. Çok pahalı kabul ettiğiniz Beşikdüzü teleferik ücretleri mukayese edecek olursak Antalya Aspentos'ta 69 Eruro'dur." dedi. 
 
İndirim Yapamayız

Konuyla İlgili Beşikdüzü belediye başkanı Ramis Uzun ile yaptığımız görüşmede, "Bu ihale bizden önceki Belediye Başkanı tarafından bu şartlarda gerçekleştirildi. Biz fiyatlarda indirim yapmaya kalktığımızda aradaki farkı Belediyemiz bütçesinden karşılamak zorunda kalırız. Bu da bizim yetki sınırlarımızın dışındadır." İfadelerini kullandı. 
Tuncay UÇKUN
 
Editör: TE Bilisim