30 Haziran Emekliler Günü dolayısıyla, emekliler bir araya geldi. Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıda sorunlar ve beklentiler dile getirildi. 

Dernek Başkanı Burhan Bayraktar toplantıda emeklilerin beklentilerini ve sorunlarına değindi. Bayraktar yaptığı açıklamada; “Emekliler günümüzü buruk kutluyoruz. Gözyaşı ve huzursuzluk heveslerimizi ve umutlarımızı yavaş, yavaş tüketiyoruz. Fakat bu günümüzde ülkemizdeki zor geleceğin ve yaşlandıkça acılara katlanamaz hale geldik” dedi. 
 
Yaşama Güvenliği İstiyoruz

Terör olaylarına değinen Bayraktar; “Terör cennet ülkemizin tepesine karabasan gibi çökmüş lanet çirkinliği ile umutlarımızı karartmaktadır. Şehitlerimize rahmet diliyor ve diyoruz ki 1999 tarihinde 30 Haziran kutladığımız da  terör canımızı yakmakta idi Ak tütün saldırısında kaybettiğimiz canlarımızı anarken demiştik ki biz emekliler aç duralım açıkta duralım ancak acılar içinde yaşamayalım demiştik. Şimdi bizler diyoruz ki yetti artık can güvenliği, mal güvenliği, ülkemizde yaşama güvenliği istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Çözüm İstiyoruz

Beklentileri sıralayan Başkan Bayraktar şunları kaydetti; “intibak istiyoruz. Promosyon istiyoruz. Sağlıkta katkı paylarının kaldırılmasını istiyoruz. Kısacası bizde bayram yapmak istiyoruz.20 yılı aşkın süredir, ısrarla mücadele ederek siyasilerin gündemine taşıdığımız 6283 sayılı kanunla elde ettiğimiz intibak hakkının 2000 yılı sonrası emekliler için de uygulanması beklentimizdir. Bunun yanı sıra aylardır basında yer alan ve yine derneğimizce 2007-21 sayılı Başbakanlık promosyon Genelgesine Emeklilerinde eklenmesi çözüm bekleyen sorunlarımızdandır. Beklentilerle dolu olan ramazan bayramınızı buruk bir şekilde gönülden kutluyoruz.”

Sonay ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim