Bayraktar açıklamasında, “13 yıldır engelli birey olarak yaşamımı sürdürüyorum. 13 yıldır bu haldeyim. Bu hiç beklenmedik şekilde gerçekleşti. Eşim Aynur Bayraktar’la (51) 2005 yılında çocuk sahibi olmak için tüp tedavisine başvurduk. Ancak bunun için küçük bir operasyon geçirmek zorunda kaldım. Ancak ameliyattan sora narkoz’ a karşı alerjim  olduğu anlaşıldı. Ancak geç kalınmıştı. 15 gün boyunca yoğun bakımda yaşam savaşı verdikten sonra uyandım ve bir daha yürüyemedim” dedi. 

 Fizik Tedavi Devam Ediyor

Bayraktar, İlk başlarda tekrar yürümek için fizik tedavi gördü ancak bu çabaları sonuçsuz kaldığını söyledi. Hala yürüyebilmek için fizik tedaviye devam ettiğini ekledi. 4 tane daha ameliyata girmek zorunda olan Memduh Bayraktar, narkoza alerjisi olduğundan bunları gerçekleştiremiyor. Bu ameliyatları olabilmesi bazı önemli ilaçlara ihtiyacı olduğunu ancak ilaçların Türkiye de bulunmadığını ve maliyetinin çok yüksek olduğunu söyledi.

Tek İsteği Herkes Gibi Gezebilmek

Memduh Bayraktar artık tek isteği dışarı istediği çıkabilmek ve rahatça dolaşabilmek olduğunu söyledi. Bu isteği gerçekleşmesi için belediye bir adet akülü araç tahsis etti. Bayraktar Belediye’ye teşekkür ettiğini ifade etti.  Bayraktar’ın eşi Aynur Bayraktar  eşinin şehirde yaşadığı problemleri şu şekilde  anlattı, “Trabzon’da engelli yolu yok. Trabzon’da kaldırımlara sürekli arabalar park ediliyor. Ve yaya yollarına çıkmak için engelli yeri yapılmıyor. Trabzon’da akülü aracını dışarıda şarj etme yeri çok kısıtlı. o yağmur yağdığında da bu açık alanda aracını şarja koymasının çok sıkıntılı. Otobüslerin engelli yerleri her zaman normal vatandaşlar tarafından dolu. Eşimin  yaşadığı bu sıkıntılar sadece kendi yaşadığı şeyler değil çevresindeki bütün engelli bireylerin karşılaştığı sıkıntıdır. Ve bizimde Trabzon başta olmak üzere tüm halkımızın engelli vatandaşların yaşadığı bu sıkıntıları karşısında bilinçli olmalıdır. Hükümetimizin de onlar için daha fazla ilgilenmesini gerekmektedir” ifadelerini kullandı. 
 
Editör: TE Bilisim