Bunun üzerine AK Parti Trabzon Milletvekili Haydar Revi, Kaya'nın sözlerine eleştirmişti. Kaya, Başkan Revi’nin açıklamalarına yönelik konuştu. Kaya, “AKP Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, milletvekili arkadaşlarımla Trabzon'da dolaşmamızdan, halkın sorunlarını dinlememizden rahatsız olmuş. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Trabzon’u çok önemsiyor. Bu nedenle Genel Mekrez’imizin görevlendirmesiyle çok değerli milletvekillerimizle birlikte Trabzon’a geldik ve ziyaretlerde bulunduk. Haydar Bey, niye dolaşıyorsunuz, şehre yatırımcı mı getirdiniz diye soruyor. Trabzon’da dolaşmak için size mi soracağız Haydar Bey?'' dedi. 

 'Her projeniz yarım yamalak' 

“Bu şehir en büyük zararı sizin iktidarınızdan gördü. Bu şehri 61 Proje vaadi ile aldattınız.” diyen Kaya, “2009 yılında Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi dediniz, aradan 10 yıl geçti Çömlekçi'nin hali ortada.Çömlekçi prestij projenizdi en büyük mağduriyet projesi oldu.Kanuni bulvarı bitti diyorsunuz, neyi bitti? Kanuni Bulvarını değil; Çukurçayır, Gölçayır, Düzyurt, Kutlugün ve Gözalan'da ata, dede topraklarını bedavaya elinden almaya çalıştığınız insanları bitirdiniz. Size sorsalar Çömlekçi projesi de bitti, Gülcemal projesi de.  Milletin parasını çarçur etmekte üstünüze yok. Her işiniz, her projeniz yarım yamalak.” Şeklinde konuştu. 

Ne oldu sözlerinize?

Milletvekili Kaya konuşmasında, ''kent içi trafiğimiz keşmekeş, yol kenarlarını otopark yaptınız. Karadeniz Bölgesi’nin marka değeri KTÜ Tıp Fakültesi Hastanemizi batırdınız, şimdi millet tedavi için Rize'ye gider oldu. Patates soğan kuyruğunu meydanın göbeğine getirdiniz. Güney Çevre Yolu sözünüz vardı; raylı sistem, teleferik, yeni terminal binası sözünüz vardı! Ne oldu o sözleriniz? Hangisini yaptınız? Trabzon’umuzu dolaşıyoruz, insanlarımızla konuşuyoruz. Bu neden zorunuza gidiyor? Emeklilerimiz “geçinemiyoruz” diyor, bunun nesi yalan? Turizmcilerimiz dert küpü, tahrip ettiğiniz doğamız, tarihimiz nedeniyle, Kaçak olarak turizm işi yapan Suriyeliler nedeniyle! Esnafımız, sanayicimiz, iş adamımız, fındık üreticilerimiz dert küpü. Milletimizin dertlerini dinlememizden, bu dertlere çare aramamızdan neden rahatsız oldunuz?Doğruları duymaktan korkmayın Haydar Bey!Milletimiz size iş yapın diye yetki vermiştir. Söylenenleri çarpıtın, yüreği yanarak şehri için doğruları söyleyenlere iftira atın diye değil. Sizin tuzunuz kuru, keyfiniz erinde, bunu biliyoruz ama Millet kan ağlıyor, kan'.” İfadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim