Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Kadıoğlu, ailesi ve avukatı katıldı. Kadıoğlu savunmasında, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek, tahliyesini talep etti.  Kadıoğlu, ilk duruşmada tanığın kendisi hakkında iddia ettiği, "Darbe olursa ülke bitiyor, ölüme gidiyoruz" şeklindeki beyanların kendisine ait olmadığını savundu.  Darbe akşamı evde olduğunu belirten Kadıoğlu, darbeyi kendisini arayan Salih Keskin isimli komiserden öğrendiğini söyledi. Keskin’in telefonda, "Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Işık’ı kastederek, ‘Asker emniyete gelecek, gelirlerse çekin vurun’ dediğini dile getiren Kadıoğlu, "Asker olan kişilerden arkadaşlarım vardı. Ben arkadaşlarımı mı vuracaktım" dedi.

Darbe akşamı WhatsApp görüşmelerinde, sakin olmaları yönünde beyanları üzerine bir arkadaşının "Cemaatle mi anlaşacağız komiserim" yazdığını anlatan Kadıoğlu, "Ben de ne cemaati hepsi silahlı asker dedim. Bize o an emir gelmemişti. Darbeden sonra 3 gün uyumadan çalıştık" ifadesini kullandı.

Sanık avukatı ve savcı beyanının ardından duruşmaya ara verildi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. 
 
Editör: TE Bilisim