Cora, “Normal şartlarda mahkeme bu yıl açılacaktı. Ancak 15 Temmuz Darbe Girişimi nedeniyle FETÖ’nin yargıda ki yapılanmasının deşifre edilmesi, çok sayıda hakim ve savcının görevlerinden ihraç edilmesi nedeniyle yargıda ciddi bir hakim ve savcı ihtiyacı hasıl oldu. Bundan dolayı da bazı mahkemelerin açılışı ertelendi” diye konuştu. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile konuyla ilgili yaptığı görüşmeyi de aktaran Cora, “En son Adalet Bakanımız ile yaptığımız görüşmede, Trabzon’un programları içinde olduğunu 2017’de açmayı planlanan Bölge Adliye Mahkemesinin,  2018 yılına yetiştirileceğini ifade etti. Biz de süreci yakından takip ediyoruz. İnşallah kısa sürede sonuçlandırılır. Binamız hazır. Personelimiz hazır. Başsavcısı atandı. Süreci bekliyoruz. İnşallah kısa sürede sonuçlandırılacaktır” dedi.   
Cora, “Bakan bey ile yaptığımız görüşmede yaşanan süreçten dolayı hakim ve savcı eksikliği dikkate alınarak veya hakim savcı ihtiyacı henüz istenilen seviyede olmadığından dolayı belirli süre ertelendi. Belki bu yıl çok çok acil olan bir kaç yerde açılabilir. Ancak Trabzon gündemden kalkmadı. Açılmaması gibi bir durum söz konusu değil. Açılacaktır. İhtiyaca göre ve aciliyete göre planlama yapıldı. 2017’de açılması ve yetişmesi için biz de uğraş veriyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim