Özgür Basın Demokrasinin İtici Gücüdür
 
‘Gazetecilerin en anlamlı günlerinden biri olan 10 Ocak çalışan gazeteciler gününde hepinizi sevgilerimle selamlıyorum. İyi ki buradasınız. Trabzon basınının gücüne güç katıyorsunuz. Yerel ve Genel  Basın, Gazeteler, Televizyonlar, Haber ajansları, İnternet siteleri ve radyoları ile çok ciddi ve işler yapıyorsunuz. Gazetecilik mesleği değişen dünya konjonktürü, çılgınlaşan teknoloji ve bağımlılığı, yeni kuşaklarla birlikte farklı bir noktaya gidiyor.

Hemen hepimizin içini acıtan gazetecilerin işsiz kalma süreci yaşanıyor ve bundan büyük üzüntü duyuyoruz.Şurası bilinmeli ki özgür basın, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirebildiği, yansız haber akışı sağlayabildiği ölçüde, vatandaşların çevresindeki gerçekleri dünyayla bütünleştirebilir.
 
Projelerin Takipçisiyiz
 
Artan mali yükler sonrası yerel basınımızın yaşaması için herkese görevler düşüyor. Gazete sahipleri fedakarlık yapacak ama gazetelerin itici gücü olan bir çalışanlar da araştıracak, çok çalışacak. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak son 10 Ocak konuşmamı yapıyorum. 4 Nisan’da inanıyorum ki bayrağı ve çıtayı çok daha yükseğe taşıyacak bir  meslektaşım ekibiyle göreve gelecektir. 3 yıl süreyle benimle birlikte yürekten mücadele veren ve güzel hizmetler yapan başkan yardımcılarıma ve yöneticilerime çok teşekkür ediyorum.

Bizim gibi sevgili Büyükşehir belediye başkanım Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da 31 Mart’ta veda ediyor.  Kendisine ve Basın Daire Başkanı Sayın Ahmet Yoloğlu ve arkadaşlarına, gazetecilere her zaman kucak açması ve destek olmasından ötürü teşekkürü ediyorum. Sayın Gümrükçüoğlu Trabzon’a önemli hizmetler yaptı. Devam eden birçok projesi var. 31 Mart’tan sonra bu projeleri takip edeceğimizi bilmesini isteriz.
 
Şehitleri Unutmadı
 

Hepinize tekrar teşekkür ederken şehitlerimize yakın ve geçmiş zamanda vefat eden meslek büyüklerime Allah’tan rahmet diliyorum, başta Bekir Koca ve tüm basın ailesinin üyelerine Allah’tan acil şifalar, sevenlerinize huzur dolu nice 10 ocaklar diliyorum.’
Editör: TE Bilisim