Özkan şöyle dedi:

‘Devletin milyarlarca para dökerek yaptığı hastane aynı hizmeti halka verebiliyor mu? Bu hastanenin rutin denetimleri yapılıyor mu? Bir tane âşı vurdurmak bile burda mucize, asık suratlı ilgisiz personel. Bir doktor var sanki mafya babası. 

Başımdan geçen bugünkü olayı izah edeyim size, aile hekimim Sercan beye sıra almak için 2 kata çıktım, kimlik numaramı yazıp sıra alacaktım, makine dokunmatiği bozuk, tam hastanenin numara alma yerinin yanındaki çalışanlar sohbette, onlarda gülüyor, kalkalım bi müdahale  edelim yok, yeni baypass olduğum için ayakta zor duruyorum. 

Durumu gören hasta sırasını bana verdi içeri girdim, Dr sercan bey sıra alacaksın deyince makinenin bozuk olduğunu söyledim, oda ‘makine sağlam sıranı al ismin yanınca gel’ dedi, çıktım dışarıya biradere kimliğimi verdim, makineye maos takmışlar sıramı aldı, çağrıldık içeri girdim, Doktor beye durumu izah ettim. Bu iğnelerin eczanelerde olmadığını zatüre iğnesinin yapılmasını istedim. doktor bey telofunla görüşme yaptı, Karadeniz eczanesinde var diyerek bi reçete yazıp beni ezcaneye yönlerdi gittim iğne yok dedi ezcacı. 

Bir iki hafta içinde gelir dedi. Kronik hasta olduğum için bana bu iğnenin aile hekimi tarafından vurulması gerekirken yapmadılar. Gümüşhane il sağlık müdürlüğünü aradım, bana 2 saat içinde geri döndüler gidin Doktor bey vurucak dediler. Kalp hastası bir insana bunu yapan Dr. bey acaba sıradan hastalıklara bakış açısı nedir?’

R: Metin Özkan, Kürtün Devlet Hastanesi’nin hizmet fonksiyonlarının geliştirilmesini istedi.
 
Editör: TE Bilisim