Dr. Hüseyin Örs, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın yaptığı  “Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) piyasaya müdahale etmeyecek” açıklaması sonrası TMO’nun resmi internet sayfasında yaptığı kamuoyu açıklamasını “günü kurtarma” adına yapılan muğlak bir duyuru olarak değerlendirdi. 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs “Ak Parti günlerdir fındık üreticisini TMO piyasaya girecek, üreticiyi tatmin edecek bir fiyat verecek diyerek oyalamış, gelinen son noktada Sayın Bakan TMO’nun piyasaya müdahale etmeyeceğini açıklamıştır. Arkasından TMO’dan 2018 yılı sonuna kadar kabuklu fındık stoklarının satışa açılmayacağını duyuran bir kamuoyu açıklaması gelmiştir. Bu açıklama dikkat edildiğinde belirsiz, muğlak ifadelerle günü kurtarma adına yapılan bir açıklamadır. TMO kelime oyunu yaparak elindeki stok miktarını açıklamamış, sadece 2017 yılında 79 bin fındık üreticisinden ürün satın aldığını beyan etmiştir.

Bu açıklamada TMO’nun elinde kaç ton fındık stokunun olduğu net olarak ortaya konulmamıştır. Kısaca stok belirsizdir. TMO 2017’den bugüne kadar ki fındık stok miktarını niçin açıklamamaktadır? TMO elinde tutacağını ifade ettiği fındık stoklarını ne yapacaktır?  TMO fındıkta derhal piyasaya girmeli, taban fiyatı en az 20 TL olarak açıklamalı, liderlik işlevini yerine getirmelidir. Fındık üreticisinin kaderini tekelci bir yabancı firmanın belirlemesine son verilmelidir. TMO kelime oyunu yapmayı bırakmalı, derhal piyasaya girmelidir.” dedi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs açıklamasında Ak Parti Milletvekillerine de seslenerek “Fındık konusunda sınıfta kaldınız. Günlerdir fındık üreticisine TMO’nun piyasaya müdahil olacağını, üreticinin hakkını vereceğini, bu konuda vatandaşın rahat olması gerektiğini söylediniz. Söz verdiniz, şimdi sözünüz havada kaldı. Verdiğiniz sözleri tutun. TMO’nun piyasaya müdahale etmesini sağlayın. Üreticimizin mağduriyetini giderin.” dedi. 
 
Editör: TE Bilisim