Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yürütülen 13. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleri konusunda yatırımcılara yönelik olarak İkizdere Kaymakamlığı toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İkizdere Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İlçe Kaymakamı Sayın Tarık Buğra Seyhan, İlçe Belediye Başkanı Hakan Karagöz, İlçe Tarım Müdürü Murat Kutluk, Köy ve Mahalle Muhtarları katıldı. Bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan İlçe Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, önemli bir tarım ülkesi olan Türkiye'de tarımsal üretim açısından yaşanan en önemli sıkıntılardan birinin üretime katma değer katan işleme, paketleme ve pazarlama alanında olduğunu dile getirerek, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Destekleme Programı'nın bu yönüyle çok önemli olduğunu söyledi.

Katılımcılara Bilgi Verildi

Ülkemizde üretilen gıda ürünlerinde uygun olmayan hasat, taşıma ve depolama şartları yüzünden büyük kayıpların olduğunu hatırlatan Kaymakam Seyhan; ülke olarak daha düşük maliyetle, daha rekabetçi bir yapıyla tarımı, hayvancılığı ve kırsal kalkınmayı gerçekleştirmesi gerektiğini vurguladı.

Yapılan konuşmanın ardından İkizdere İlçe Tarım personelleri tarafından katılımcılara; Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında sağlanan hibe destekleri ve başvuru şartları hakkında bilgiler verilerek yatırım niteliğinde olan yeni tesislere, kapasite artırımı ve teknoloji yenileme, Kırsal turizm işletmeleri, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri ile bilişim sistemleri ve eğitimine yönelik yatırım konularında hibe desteğinin verileceği belirtilerek, yöneltilen soruların cevaplandırılmasıyla toplantı sona erdi. Tarıma yönelik yatırım yapmak isteyenlere Bakanlık tarafından verilen yüzde 50 hibe desteği başvuruları 30 Eylül 2019 tarihinde sona erecek.
İlyas GÜR

Editör: TE Bilisim