Belde vasfını kaybedip Köprübaşı ilçesine bağlandıktan sonra ilgilenilmediğini dile getirdiler. İneklerini satıp yol yaptırdıklarını dile getiren Vatandaşlar; “Yaşanan sel felaketinden sonra devlet büyüklerimizden yeteri kadar destek alamadık. Bizim devletimizden ve devlet büyüklerinden istediğimiz çok büyük şeyler değil. Örneğin beldemizin elektrik kabloları 1984'ten beri hiç değişmedi. Bundan dolayı yazın az rüzgârda, kışında az bir kar yağmasında köydeki elektrik gidiyor. Sayıları azalmış olsa da hala bu beldede yaşayan insanlar mağdur oluyor. 

Vatandaşlar Kervan Yolu Projesi’ne dikkat çekerek; “Beldemizde 1999 yılında yaşanan sel felaketinden önce yapımına başlanan "Kervan Yolunun" yaşanan sel felaketi ile birlikte kaderine terk etildi. Kaderine terk edilen bu "Kervan Yolu Projesini" yeniden gündeme alınmasını istiyoruz.  Ülkenin birçok bölgesinde büyük tartışmalara neden olan HES yapımına karşı beldemizden açık destek çıktı. "Su akar, Türk bakar" söylemini değiştirerek, "Su akar, Türk yapar" şekline dönüştürdük. Şu an beldemizde aktif olan 5 tane HES bulunuyor. 

Ülkemizin en büyük ihtiyacı olan enerjiye büyük destek veriyoruz. Ama buna rağmen devletimizin yayla turizmine yaptığı desteklemeden, beldemiz hiç yararlanamıyor. Yayla yollarımızın betonlaşmasını bile köyümüzde yaşayan insanlar, ineklerini satarak, fındığından mısırından elde ettiği para ile yaptırmaya çalışıyor. Köyümüzden Görnek Yaylas’ına çıkan yolun 5 km kısmını köylü kendi imkânları ile beton döktürdü. Biz belde halkı olarak her dönem hükümetimizin yanında olduk. Biz Beşköylüler olarak başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Binali Yıldırım'dan, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'dan Enerji Bakanımız Berat Albayrak olmak üzere bütün bölge milletvekillerimizden köyümüzün bu eksiklerinin giderilmesi için bize yardımcı olmalarını rica ediyoruz” diye konuştular.

EYÜP EMİN ERDOĞAN
 
Editör: TE Bilisim