Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında kent merkezindeki bir otelde gerçekleştirilen toplantıya, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Ordu Valisi Seddar Yavuz ve Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ve ilgililer katıldı.Toplantının açılışında konuşan Giresun Valisi ve DOKA Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sarıfakıoğulları, 28 Aralık 2017 tarihinde bir araya gelerek iki çağrı yaptıklarını hatırlattı.

19.5 Milyon Lira Yatırımla…

Bunlardan birinin tarihi, kültürel ve doğal değerlerin korunması ve geliştirilmesi mali destek programı olduğu bilgisini veren Sarıfakıoğulları, "Burada amaçlarımızı ulaştığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Çok ciddi proje ile katılım söz konusu oldu. Yaklaşık 69 proje ile ajansımızın kapısı çalındı. Hem proje kültürünün geliştirilmesi hem bölgesel anlamda proje destekli çalışmalarla gelişmeye ivme verilmesi noktasında hepimiz için bir kazanç diye düşünüyorum. Bu minvalde yaklaşık 12 milyon liralık bütçemiz var. Ek finansman katkılarıyla beraber yaklaşık 19.5 milyon lira yatırımla bölge illerimiz yararlanacaktır." dedi.

Dev Proje İle İvme Kazanacak

Vali Sarıfakıoğulları, 69 projeden birisi hariç tamamının değerlendirmeye tabi tutulduğunu belirterek şunları söyledi:Bu projeler tek tek değerlendirmeye alındı. Bugün de yönetim kurulu üyelerimiz tarafından son hali değerlendirilecek ve kararlaştırılacak. Nihai olarak Sayın bakanımızın onayından sonra taraflar arasında sözleşmeler imzalanacaktır. Diğer ikinci proje çağrımız yeşil yol güzergahındaki kültür turizm alt yapılarının desteklenmesi programı idi. Bu proje çerçevesinde bize toplam 25 proje çağrısı oldu. Buradan çıkaracağımız sonuç evet bu konuda çok ciddi çok önemli bir potansiyel içeriyor bölgemiz ve arzu ediyoruz ki bu 25 projeden bugün kabul edilenlerin hayata geçmesi ile beraber turizm potansiyeli Kalkınma bakanımızın da ifade ettikleri gibi bu proje ile ivme kazanacak. Doğu Karadeniz bir çekim merkezi haline gelecek."
 
Editör: TE Bilisim