Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Sultangazi Belediyesi’nin ve Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun Sultangazi’de düzenlediği iftar programına katıldı. Programa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu'nun yanı sıra Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Trabzon Spor Başkanı Muharrem Usta, TBMM Başkan Vekili Mehmet Akif Hamzaçebi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an - ı Kerim Tilaveti’nin yapıldığı programa yoğun ilgi gösterildi.

İftar programında Trabzonlulara ve Sultangazililere seslenen Bakan Soylu, "Bugün Suriyelileri geri çevirmediğimiz gibi onlarca yıl önce şu Cebeci’de şu mahallede, şu mahallelerin hemen hepsinde 1980’lerin sonlarında, zulümlere beraber geçen insanlara ev sahipliği yaptık. Onların evlatlarının kimisi memur kimisi iş adamı. Ama hep beraber burada millet olmayı hep beraber sağladık. Bu Anadolu insanı her şeyi hak etmektedir. Bazen bizi aşağılamaya çalıştıkları zaman "bizim milletimiz için demokrasiyi hak etmiyor" derler. Biz demokrasiyi sonuna kadar hak ediyoruz. Ne için biliyor musunuz? Çünkü attığımız her adım millet iradesi ile birlikte olur. Çünkü biz doğu ile batı arasındaki en güvenli ülkeyiz. Çünkü batı ve doğu medeniyeti arasındaki hem de hem doğuya hem batıya kendi anlam ve mana boşluğunu ifade edebilecek en önemli ülkeyiz. Çünkü biz insanlığımızı ve vicdanımızı kendi topraklarımızda, tarihimizde ve medeniyetimizde yaşayan en önemli ülkeyiz” dedi.

“Gücümüzün Küçümsenmesine Müsaade Etmeyiz”

Hiç kimsenin Türkiye’nin gücünü küçümsemesine müsaade edilmeyeceğini ifade eden Soylu, “Biz güçlü bir ülkeyiz. Dün kişi başı milli gelir 3 bin dolardı bugün 10 bin dolar. Allah nasip edecek çok yakın bir zamanda 25 bin doları bu millet bu insanlar bu topluluk yakalayacak. Bunu sağlayan sizlersiniz. Biz siyasetçiler olarak sizin verdiğiniz güç, destek ve istikamet üzerine yürüyoruz. Yine ifade etmek istiyorum ki hep beraber bunu sağlayacağız” diye konuştu.

“İslam Dini’nin En Güzel Yaşandığı İl Türkiye’dir”

Kısa bir selamlama konuşması yapan TBMM Başkan vekili Hamzaçebi ise Trabzonspor’a yapılan yeni stadında başarılar dilediğini belirterek, “İnşallah Hüseyin Avni Aker'de yaşanan şampiyonluklar Akyazı Stadı’nda devam eder. İslam dininin en güzel yaşandığı ülke Türkiye’dir” şeklinde konuştu.

“Trabzon’a Ova Geldi”

Düzenlenen iftar programlarında katılım sağlayan STK’lara teşekkür ettiğini ifade eden Başkan Altunay düzenlenen iftar programına katılım sağlayan herkese teşekkür ederek, “Bu akşam Mustafa Başkan burada bir ayarlama yaptı herhalde. Ne fazla insan var bu alanda ayakta kalan ne eksik. Eksik olunca da oluyoruz. Mesele demek ki alanları kapasiteye göre ayarlamak ben bu ayarlamadan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Trabzonspor’un yeni stadına kavuşması için sayılı günler kaldığını ifade eden Trabzonspor Başkanı Usta, “Geçenlerde arkadaşlar ile birlikte stadı gezdiğimizde bir an siyasette sıkça söylenen bir söz aklıma geldi. Hani derler ya Ankara’ya Konya’ya deniz götüreceğiz. Belki deniz gitmedi ama Trabzon’a ova geldi değerli dostlar. Gerçekten denizin üstünde muhteşem bir ova. Bölge’nin herhalde tek bu kadar düzlük alanı olağanüstü bir stad” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilisim