Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce iş adamlarına yönelik düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün iş adamları imamları oldukları iddia edilen kapatılan Canik Başarı Üniversitesi çalışanı İ.Y.(35), ihraç olan sağlık teknikeri M.A.I.(33) ile ihraç olan öğretmen Ö.A.(36), gözaltına alınmış mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

3 kişi örgütün gizli haberleşme programı olan ByLock'u kullandıkları iddiasıyla KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yeniden gözaltına alındı. Dün Samsun Adliyesine sevk edilen İ.Y., M.A.I ve Ö.A. savcıya ifade verdikten sonra tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. 

Nöbetçi mahkemeye ifade veren 3 kişi serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten savcı bir üst mahkemeye tutuklanmaları talebiyle itirazda bulundu. Üst mahkeme serbest kalan her 3 kişi hakkından yakalama müzekkeresi çıkarttı. İ.Y. ve M.A.I., Samsun KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yeniden gözaltına alındı. Ö.A.'nın ise Trabzon'a gittiği tespit edildi ve Trabzon polisi ile irtibata geçirildi. Ö.A. Trabzon'da yakalanarak gözaltına alındı. Bugün Samsun Adliyesine sevk edilen İ.Y. ve M.A.I çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevine gönderildi. 
 

Editör: TE Bilisim