Trabzon'dan ocak-şubat döneminde 81 ülkeye ihracat gerçekleştirildi. DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, yaptığı açıklamada, Trabzon'un Türkiye'nin önde gelen ihracatçı illeri arasında yer aldığını ve sıralamasını her geçen gün yükselttiğini söyledi. 

Kentin ihracat yapılan ülke sayısını her geçen gün artırdığına dikkati çeken Gürdoğan, Trabzon'un dünyanın yarısına ihracat yapar duruma geldiğini ifade etti. Gürdoğan, Trabzon'dan yılın iki aylık döneminde 81 ülkeye ihracat yapıldığını anımsatarak, "Avrupa Birliği ülkelerine Trabzon'dan ağırlıklı olarak fındık, su ürünleri ve yaş meyve sebze ihracatı yapıldı. Rusya Federasyonu'na yapılan ihracatın tamamına yakınını yaş meyve sebze oluşturdu." diye konuştu. 

Türkiye'den yapılan ihracatta da Trabzon'un 16'ncı sırada yer aldığına işaret eden Gürdoğan, şunları kaydetti: "Trabzon, Karadeniz'in de en fazla ihracat gerçekleştiren ili oldu. 

Bölge ihracatının da tek başına 3'te biri Trabzon tarafından gerçekleştirilmekte. Trabzon'dan ihracat yapılan ülke sayısı her geçen gün gelişerek artmakta ve bu performansı ile Trabzon, ihracatta ön sıralarda yer almakta." Gürdoğan, Trabzon'un fındık ihracatında da ön planda olduğunu belirterek, Türkiye geneli en fazla fındık ve yaş meyve sebze ihraç eden il olması yanında Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerine balık ve su ürünleri ihracatıyla da ön plana çıkmaya başladığını söyledi. Gürdoğan, ihracat potansiyelinin daha da artacağına inandıklarını sözlerine ekledi.
 
Editör: TE Bilisim