milli birlik ve kardeşlik duygularının güçlenmesi, toplumsal aidiyet duygularının güçlenmesi, ruhsal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunması ve polis-halk ilişkilerinin güçlenmesi için Geleceğin Umutları Kuzeyin Çocukları 2 projesi kapsamında; İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik ve İl Emniyet Müdür Yardımcılarının katılımlarıyla, Ortahisar ilçesinde 14 okulda eğitim ve öğrenimine devam eden 400 öğrenciye kırtasiye malzemesi hediye edildi. 

Ayrıca; Ortahisar ilçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordinasyonlu olarak belirlenen 8 okulun kütüphanesine 400 adet olmak üzere toplamda 3200 adet Milli Eğitim Bakanlığı tavsiyeli kitap yardımı yapıldı. İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik öğrenciler ile zaman geçirerek onlara nasihatlerde bulundu.

Kahraman Polisim

Öte yandan çocukların zihninde polis kavramının doğru bir şekilde yerleşmesi, polis ile olan bağını güçlenmesi amacıyla Trabzon ili genelinde eğitim ve öğretim faaliyeti yürüten tüm liselerde “Kahraman Polisim” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlendi. 

Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, aileleri ve öğretmenleri ile emniyet teşkilatı olarak tanışıp kaynaşmak, hem de rol-model faaliyeti gerçekleştirmek için birlikte öğlen yemeği yenmiş, yemek akabinde İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik ve İl Emniyet Müdür Yardımcılarının katılımlarıyla öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Yarışmada 1. olan öğrencilere kalem seti, plaket ve bisiklet, 2.ve 3. olan öğrencilerimize plaket ve bisiklet hediye edildi.
 
Editör: TE Bilisim