4 ay önce eğitimin merkezden taşraya taşınması konusu gündeme gelmiş ancak ilçe kaymakamı böyle bir şeyin olmayacağını ifade etmişti.  Konu tekrar gündem oldu ve okulların köye taşınacağını duyan veliler isyan etti. 

Eğitimin merkezden taşınmasına karşı çıkan veliler Cumhurbaşkanlığına kadar çıkacaklarını dile getirdiler. Olağanüstü bir durum olmadığını ve çocuklarının okullarının değişemeyeceğini ifade ettiler. 

Veliler; “Sivil toplum örgütleri, muhtarlar, veliler ve halk karşı çıkıyor. Şok olduk bu kar kış da öğrencilerimiz nasıl okul değişir olağan üstü bir durum yok, deprem yok, yangın yok bu aceleniz niye” dediler. Valiler imza toplayacaklarını 228 imzaya ulaştıklarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çıkacaklarını söylediler. 

Bu Yanlıştan Geri Dönsünler

Valiler yaptıkları açıklamada şunları kaydetti; “Milli Eğitim Müdürü dahi çocuklarını Köprübaşı’nda okutmuyor. Geçen yıl merkez ilkokulunda 3 tane adli vaka oldu ve mahkemeye aksadı ve Milli Eğitim Müdürü bir kez okula çıkmadı. Kaymakam ise geleli bir ay oldu. Buna rağmen halkı dinlemeden 4 kişiyle karar verdiler. Bizim öğrencilerimiz hakkında nasıl karar verirler anlamış değiliz. Referanduma az bir zaman kala halk ile devleti zıtlaştırmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu yanlıştan acilen geri dönsünler”  diye konuştular. 
 
Editör: TE Bilisim