Öğrenciler dün Trabzon Havalimanı’nda VIP’ten geçerek Ankara’ya doğru yola çıkarken Milletvekili Köseoğlu, “Şehrimi bu şekilde gururla taçlandırdıkları için öğrencilerimizi kutluyorum. Geleceğin Türkiye'sini inşa etmenin yolu özgüveni yüksek potansiyelinin farkında bir gençlikten geçiyor.” dedi. Trabzon’dan LYS’de ilk bine giren 14 öğrenciyi Ankara’da misafir edecek olan Milletvekili Köseoğlu, yolculuk öncesi öğrencilerle birlikte Trabzon Havalimanı VIP Basın Toplantısı Salonu’nda açıklamalarda bulundu.
 
Köseoğlu, Trabzon’da elde edilen başarının Türkiye genelinde de duyulmasını arzu ettiklerini belirterek, “İstedik ki bu başarı sadece Trabzon genelinde değil Türkiye genelinde bir sesi duyulsun. Bundan sonra üniversite sınavına görecek öğrencilere bir örnek ve teşvik olsun. Buradaki öğrencilerimizin tamamı Trabzon’un en başarılı öğrencileri. Bir kısmı okul birincisi, bir kıs mı okul birincisi olmasa da Türkiye’de önemli bir derece elde etmiş öğrencilerimiz. Buradaki gençlerimizin her biri inanıyorum ki üniversiteyi bitirdikten sonra kendi alanlarında ülkeye vatan ve millet aşkıyla ülkeye hizmet edecekler. 16 Nisan’daki yapılan referandumda artık 18 yaş seçme yaşı değil seçilme yaşı da oldu. Gençler artık Türkiye’nin geleceğinde ben de varım diyebilecek. Üniversite sınavı elbette bir başarı kriteridir. Zirveye çıkmak kolay ancak onu sürdürmek ve yeni zirveler keşfetmek daha önemlidir. İki kız öğrenci annesi olarak şehrimi bu şekilde gururla taçlandırdıkları için öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.
 
Eğitimde Bilim Ve Hikmet Harmanlanmalı
 
AK Parti iktidarında eğitimde yapılan yeniliklerle ilgili bilgiler veren Milletvekili Köseoğlu, “Bizim en büyük gayemiz ilim ile hikmete bir arada sahip olabilen bir gençlik yetiştirmektir. Bilim kavramı bilgiyi öğrenmeyi ve onu biriktirerek geliştirmeyi içerse de bilgiyi yorumlamakta eksik kalmaktadır. Hikmet kavramına sahip olmadan sadece bilgi ile savaş uçaklarını uçuran pilotların nasıl birer haine dönüşebildiklerini hepimiz acı bir şekilde 15 Temmuz’da tecrübe ettik. Bu nedenle vatanına ve milletine bağlı bireyler yetiştirmenin yolu bilim ve hikmetin harmanlanmasından geçmektedir. Peygamber Efendimiz (S.A.V.), ‘İlim öğrenmek her Müslüman'a farzdır’ diye buyuruyor. Geleceğin Türkiye'sini inşa etmenin yolu özgüveni yüksek potansiyelinin farkında bir gençlikten geçiyor. Bizler de bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Bu minvalde AK Parti hükümeti olarak her alanda olduğu gibi eğitim alanında da çok önemli işler yaptık. 2002 yılından önce Türkiye’de bulunan üniversite sayısı 76 idi. Üniversitelerde öğrenim gören öğrenci sayısı ise yalnızca 1 milyon 500 bin kişi idi. Günümüzde ise üniversite sayısı 196’ya çıkmıştır. Üniversite eğitimi alan öğrenci sayısı ise 6 milyonu bulmuştur. 2002 yılında tüm Türkiye’de bulunan yurt sayısı (özel yurtlar da dahil) yalnızca 397 idi. Bu yurtlarda kalan öğrenci sayısı ise yalnızca 65 bin kişi idi. 2016 sonu itibariyle Türkiye genelindeki yurt sayısı 15 bin 789 dur. Bu yurtlarda kalan öğrenci sayısı ise 2 milyonu bulmaktadır. Harç uygulaması kaldırıldı. Burs miktarları arttırıldı. İsteyen herkese kredi verildi. 2017 yılı itibariyle 425 TL’dir. 2002 yılında ise bu rakam yalnızca 45 TL idi. Ayrıca geri ödemesiz burs 2002 yılında verilmiyordu. Günümüzde ise hiçbir şekilde geri ödemesi olmayan burs 500 bin öğrenciye verilmektedir. 2002 yılında Türkiye’de bulunan toplam okul sayısı; 40 bin 512 iken bu rakam 2015 yılında bu rakam 89 bin 524’e çıkmıştır. Yani 79 yılda yapılanın iki katı” dedi.
 
Trabzon Eğitimde Bölgenin Lideri
 
Trabzon’da eğitimde yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Köseoğlu, “Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü özellikle son 4 yılda yaptığı çalışmalarla eğitimde ciddi ivme kazanmıştır. Akademik alanda,  proje yarışmalarında ve sportif -kültürel çalışmalarda adından sıkça söz ettirmiştir. Bölgesinin lideri olan ve Türkiye’de her anlamda adından söz ettirmek isteyen Trabzon, eğitim alanında bölgesinin lideri durumundadır. Özellikle son 4 yılda yaptığı atılımla 30’lu sıralardan Türkiye genelinde ilk beşlere kadar gelen Trabzon, tüm yıllarda Türkiye ortalamasının üzerinde olmuş ve her geçen yıl Türkiye ortalaması ile makası açmıştır. Trabzon MEB Bakanlığının açıkladığı verilere göre akademik liseler arasında yapılan değerlendirmelere göre 2014’teki 40’lı sıralarından, 2017’de 13. sıralara kadar ilerlemiştir. Trabzon TEOG’da olduğu gibi ÖSYM sınavlarında da her yıl Türkiye ortalamasının üzerinde olmuştur.  Uygulanan eğitim ve projelerle basında sıkça haber olan sıfır çeken öğrenci, ÖSYM sınav saatinde yetişemeyen öğrenci vs. sorunları olmamıştır.” biçiminde konuştu.
 
Ekip Ruhu İle Başarıyı Yakalamalı
 
Ankara’da yapılacak ziyaret programıyla ilgili bilgiler de veren Milletvekili Köseoğlu, “2 günlük program boyunca hem TBMM’yi gezeceğiz hem de TBMM Başkanımız Sayın İsmail Kahraman’ı, iki Trabzonlu Meclis Başkan Vekilimiz Sayın Akif Hamzaçebi ve Ayşenur Bahçekapılı var. Onları ziyaret edeceğiz. İki Trabzonlu Bakanımız var. Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak’ı da ziyaret edeceğiz. Beştepe’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni ziyaret edeceğiz. Daha sonrasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek’in organizasyonluğunda bir Ankara programımız olacak. İnşallah öğrencilerimizin memnun olacağı, Ankara’nın farklı yönlerini yakından görme imkanı yakalayacakları bir program olacak. Bu arada bu gençlerin bir arada kaynaşması da önemli. Çünkü hayatta bireysel yaşamaktan ziyade ekip ruhu ile başarı yakalamak önemli. Kişi olarak başarılı olabilirsiniz ama tek başınıza yetmez. Trabzonspor takım ruhu ile oynuyor ve işte akşam gördük başarıyor. Sizlerin de burada kuracağı dostluklar umuyorum ömür boyu devam eder. Böylece Trabzon için birlikte birşeyler yapmanın fırsatını da yakalamış olursunuz. Bizlerin sizlerin arkasında daima olacağımızı bilmenizi isterim. Sayın Bakanımız Süleyman Bey hem ulaşım hem de konaklama konusunda desteği olmuştur. Öğrencilerimiz için de unutulmaz bir gezi olmasını arzu ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim