11 Haziran’da başlayan ve 15 Eylül’de tamamlanacak olan yaz sezonu yüzme kursunda 5-15 yaş aralığında 250 kursiyer yüzme eğitimi almaya devam ediyor.  

Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzunda her hafta içi aralıksız olarak devam eden yüzme kursunda her kursiyer haftada iki gün eğitime tabi tutuluyor. Kursiyerler servislerle evlerinden alınıp yine evlerine bırakılıyor.

Kış Dönemi Yüzme Kursu 1 Ekim’de Başlayacak

Yaz sezonu yüzme kursunun 15 Eylül’de tamamlanmasının ardından 1 Ekim’de kış sezonu yüzme kursuna başlanacak. Çocuklarını kış sezonu yüzme kursuna kayıt ettirmek isteyen veliler, www.trabzonbuyuksehirbelediyespor.com.tr adresinden ön kayıt yaptırabiliyor.

Yüzme kursları ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, sağlıklı nesiller yetiştirmek için sporun son derece önemli olduğunu söyledi. Gümrükçüoğlu, “Yüzme sporu dinlenmeye yardımcı olur, stresi engeller, kasların güçlenmesine yardım eder. Yüzmek kalbi korur, obeziteyi engeller, enerji verir. Yüzme sporunun bunun gibi daha birçok faydası vardır. Bu nedenle çocuklarımıza yüzme eğitimi vermek bizleri son derece mutlu ediyor” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilisim